De cele mai multe ori, percepem masajul doar ca pe o practică de relaxare. În realitate, masajul este benefic pentru relaxarea musculaturii, revigorarea corpului sau înlăturarea oboselii. De aceea ar trebui să-i acordăm meritul cuvenit şi să-l includem în programul nostru de întreţinere. Trecând în revistă toate beneficiile de care organismul nostru poate “profita” de pe urma masajului, ne dăm seama că el constituie o adevărată terapie.
Masajul elimina toxinele din corp
Terapia prin masaj reprezintă un tratament fără medicamente, spun specialiştii. Masajul poate ajuta în orice sport, în orice dietă de slăbire, cură de detoxifiere sau problemă de sănătate şi e sănătate pură.

Revigorează corpul şi mintea
Masajul stimulează producerea de endorfine, substanţă chimică din creier care produce sentimentul de fericire. De asemenea, se reduc nivelurile hormonilor de stres. Cercetările indică faptul că nivelul crescut de hormoni de stres dezechilibrează sistemul imunitar.

Elimină toxinele din corp
Pielea, circulaţia sanguină şi sistemul limfatic sunt stimulate şi astfel se îmbunătăţesc procesul de regenerare celulară, dar şi procesul de eliminare a toxinelor.

Regenerează pielea
Masajul ajută la exfolierea stratului superficial de celule moarte şi astfel pielea se regenerează. Totodată, ajută la întreţinerea colagenului, care dă elasticitate şi fermitate pielii, prevenind apariţia ridurilor.

Determină modificări în structura sângelui
Cu ajutorul tehnicilor de masaj, sângele se oxigenează mai bine, cu circa 10-15% mai mult.

Detensionează muşchii
Masajul stimulează muşchii contractaţi. Un echilibru muscular produce eficienţă în mişcări şi menţine elasticitatea ţesuturilor. Masajul nu măreşte în mod direct forţa musculară, dar fortifică muşchii şi îmbunătăţeşte condiţia fizică generală.

Influenţează activitatea organelor interne
Prin stimularea directă sau indirectă a nervilor care alimentează organele interne, vasele de sânge ale acestora se dilată şi permit o alimentare mărită cu sânge.

Îmbunătăţeşte starea pielii
Masajul acţionează în mod direct asupra funcţiei glandelor sebacee (uleioase) şi a glandelor sudoripare, care menţin pielea lubrifiată, curată şi sănătoasă.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment