De cele mai multe ori începem un regim de slăbit cu gândul că vom urma îndeaproape indicaţiile nutriţionistului şi ale instructorului de aerobic. Însă pe parcurs ne pierdem entuziasmul, ne recompensăm cu câte o gustare dulce, amânăm realizarea activităţii fizice şi ajungem în situaţia în care dieta nu mai dă rezultate.

Specialiştii în nutriţie şi în întreţinere fizică au realizat o listă cu zece lucruri prin care stilul de viaţă şi chiar cel vestimentar ne fac să renunţăm la dieta destinată pierderii în greutate.
Sfaturi utile pentru a pierde in greutate
Nu faceţi cumpărături atunci când vă este foame
S-a observat că atunci când ne simţim înfometaţi avem tendinţa de a cumpăra mai multe alimente fără a ţine cont de numărul de calorii sau de valoarea nutritivă.

Nu munciţi peste program
Chiar dacă această activitate vă aduce mai mulţi bani, ea vă îngreunează încercarea de a slăbi. Studiile arată că cei care muncesc peste 50 de ore pe săptămână ajung să câştige mai mult în greutate în comparaţie cu cei care respectă programul de muncă. Explicaţia constă în faptul că stresul şi oboseala ne fac să mâncăm mai mult.

Fără recompense dulci
După o oră la sala de gimnastică, mulţi dintre noi au tendinţa de a se recompensa mâncând ceva dulce. Un studiu realizat la Universitatea Ottawa a arătat că femeile consumă în jur de 120 de calorii după un antrenament solicitant.

Număraţi caloriile din mâncare
Atunci când gustaţi câte puţin din mai multe alimente vă daţi peste cap dieta. În această situaţie nu trebuie să ţineţi o evidenţă strictă a caloriilor, ci, de fiecare dată când vă este foame, reamintiţi-vă cât de saţioasă a fost ultima masă.

Faceţi mişcare
Atunci când vă aflaţi la serviciu aveţi tendinţa de a discuta cu colegii pe messenger sau la telefon, decât să vă deplasaţi la biroul lui. Însă drumurile către acesta vă pot scăpa de 100 de calorii pe zi.

Variaţi programul de exerciţii fizice
Dacă exerciţiile pe care le efectuaţi devin o rutină, veţi începe să le realizaţi cu o mai mare uşurinţă. De aceea, este indicat să combinaţi exerciţiile uşor de realizat cu cele dificile.

Evitaţi hainele comode
Astfel vă veţi simţi motivat să scădeţi în greutate. Atunci când pierdeţi câteva kilograme în greutate renunţaţi la vechile haine.

Nu gustaţi mâncarea în timp ce o preparaţi
In acest fel veţi ajunge ca treptat să consumaţi numărul de calorii cuprins într-o porţie înainte de a ajunge să vă aşezaţi la masă.

Cât mai puţine alimente în frigider
Pentru a nu fi tentat să vă răsfăţaţi cu diverse alimente nepermise în dieta de slăbire. Cu cât oferta este mai vastă cu atât creşte apetitul.

Nu ţineţi dieta secretă
Vă va fi mult mai uşor să respectaţi programul de slăbire atunci când cei din jur sunt conştienţi că trebuie să respectaţi un regim alimentar.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment