Vrei sa ai un ten frumos cand mergi la intalnire? Atunci cumpara-ti din farmacie lotiunile si cremele care vindeca cel mai bine cosurile.

Punctele albe si negre
Micile puncte negre sau albe sunt cel mai usor de indepartat. Insa nu te aventura singura in fata oglinzii ca sa le masacrezi, pentru ca iti vei face mai mult rau decat bine. Daca iti storci cosurile, pe langa acestea vor aparea in scurt timp altele. Asa ca mai bine da o fuga la farmacie si cere o lotiune cu acid salicilic sau acid glicolic.

Acestea dizolva stratul de celule moarte care iti astupa porii. Astfel vei scapa usor de punctele negre. N-ar strica sa folosesti si o crema cu retinol pentru ca acesta iti va reface repede pielea si vei avea un ten perfect.
Scapa de acnee cu cele mai potrivite tratamente!
Papulele si pustulele
Acestea apar atunci cand faci acnee inflamatorie. Sunt cosuri mai mari, pielea din jurul lor este rosie sau roz. Si in cazul lor, cremele cu retinol sunt foarte bune si fac sa dispara culoarea rosie. Daca vezi insa ca problema persista, mergi la un dermatolog pentru ca s-ar putea sa fie nevoie sa iei antibiotice.

Acneea chistica sau nodulara
Daca atunci cand te uiti in oglinda, vezi ca ti-au aparut niste cosuri mari, sub piele, care nicioadata cu ies la suprafata, este posibil sa ai o forma grava de acnee. Asa ca mergi repede la un doctor pentru ca nu e de glumit: daca nu faci tratamentul corect pentru aceasta acnee, esti intr-un mare pericol. Cosurile mari si urate pot lasa semne adanci pe fata si nu le mai poti acoperi cu nici un fond de ten. Daca ajungi la dermatolog, acesta iti va recomanda antibiotice, creme speciale de fata si chiar anticonceptionale. Daca problemele sunt grave, este posibil sa faci tratamente mai puternice cu substante numite izotretinoizi.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment