Stiai ca faci zilnic gesturi aparent inofensive, dar care in realitate iti distrug fermitatea sanilor? Regimurile drastice, efectele de yo-yo, baile fierbinti, sutienele incomode si sporturile agresive nu fac altceva decat sa provoace lasarea si pierderea din elasticitate a sanilor.

Daca vrei sa iti pastrezi sanii in cea mai buna forma, tine cont de câteva reguli.

1. Ai grija la postura corpului! Incearca sa-ti tii spatele drept pe toata durata zilei. Astfel, greutatea sanilor este sustinuta proportional, iar pielea nu este suprasolicitata.
Trucuri pentru sani fermi si sanatosi
2. Alege cu mare grija sutienul, astfel incat acesta sa fie confortabil, dar si pe masura ta. Nu iti lua un sutien prea mic, prea stramt sau prea mare. Un sutien confortabil este cel care nu-ti strange prea tare cutia toracica, nu iti preseaza sanii intr-o cupa prea mica si nu ii forteaza sa stea intr-o pozitia incorecta si incomoda.

3. Achizitioneaza-ti un sutien special pentru activitatile tale sportive. De cele mai multe ori, sariturile, alergatul, miscarile bruste iti intind prea mult pielea si ii reduc din elasticitate. Iar tu, in loc sa te alegi cu sani mai fermi, te alegi cu sani lasati, lipsiti de fermitate.

4. Dormi pe spate si nu pe burta! Chiar daca dormi mai bine pe burta, evita sa iti supui sanii la o asemenea presiune pe timpul noptii.

5. Evita baile fierbinti prelungite! Pentru sani sanatosi, sunt recomandate dusurile cu apa ceva mai rece, care tonifica tesuturile si stimuleaza microcirculatia. Pielea devine mai elastica si isi recapata rolul de sustinere a sanilor.

6. Fa-ti regulat gomaje pentru a stimula reinoirea celulara si circulatia sanguina din zona sanilor. Totodata, aplica-ti zilnic o crema pentru fermitate, cu masaje usoare circulare.

7. Evita sa-ti tii mainile incrucisate la piept pentru ca iti vei sustine sanii intr-o pozitie incomoda.

8. Alimenteaza-te corect si echilibrat, cu cat mai multe proteine si evita variatiile de greutate. Sanii sunt primii care sufera in urma ingrasarilor sau slabirilor bruste.

9. Inoata! Inotul este de departe cel mai bun sport pentru fermitatea sanilor. Mai ales inotul pe spate, care iti lucreaza muschii pectorali.

10. Stai suspendata pe o bara timp de cateva secunde. Aceasta pozitie iti va corecta tinuta si va duce, in timp, la o imbunatatire a aspectului sanilor.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment