Din cauza scăderii nivelului de fibre de colagen şi elastină, pielea îşi pierde fermitatea. Această situaţie nu vine singură, ci acompaniată de pungi sub ochi, pleoştirea pleoapelor şi ofilirea sprâncenelor. Expunerile la soare din trecut determină apariţia unui număr tot mal mare de pete maronii.
Cum sa ne ingrijim pielea la 40 de ani
Acest lucru trebuia să te facă să începi să mergi regulat la dermatolog pentru a le verifica starea, dacă sunt cancerigene sau nu. Tot din cauza soarelui îţi vor apărea şi pete roşii sau mici vase de sânge sparte.

Pentru piele uscată
Înainte de a merge la culcare, hidratează-ţi pielea cu o cremă de noapte cu emolienţi şi glicerină. De asemea, foloseşte o cremă pentru pielea din jurul ochilor, pentru a reduce vizibilitatea liniilor fine şi a cercurilor negre.

Exfoliază în mod regulat stratul superior de piele. Evită săpunurile pentru curăţarea feţei, întrucât vei afecta balansul ph-ului natural al pielii tale.

Pentru pielea grasă cu imperfecțiuni
Folosește o cremă de noapte cu acid glucozamină şi un gel de curăţare cu microparticule pentru a matifia faţa. Evită stoarcerea coşurilor, căci la această vârstă riscul de a rămâne cu cicatrici e foarte ridicat.

Pentru pielea sensibilă
Foloseşte zilnic cremă hidratantă cu vitamina E şi protecţie solară. Evită curăţarea excesivă a feţei, întrucât acest lucru nu prea face bine tipului tău de ten.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment