Un bărbat din doi şi o femeie din trei au probleme cu căderea părului. Masarea pielii capului cu produse pe bază de uleiuri esenţiale: lămâie, eucalipt, cuişoare, şofran, alună sau ricin întăresc rădăcina firului de păr şi păstrează sănătatea scalpului.

De cele mai multe ori, căderea părului şi apariţia calviţiei sunt o sursă de anxietate şi de scădere a încrederii în propria persoană. Pentru unii dintre noi, primul simptom al căderii părului este subţierea firului, în timp ce alţii se pot confrunta cu pierderea părului în cantităţi mari.

Alopecia, moştenită genetic
Potrivit specialiştilor, cea mai des întâlnită formă de alopecie este cea moştenită genetic. În acest caz, bărbaţii suferă de pierderea podoabei capilare în zona frontală şi în mijlocul capului. Însă moştenirea genetică nu este singura care contribuie la căderea părului.
Sfaturi pentru prevenirea caderii parului
Există o afecţiune compulsivă care îi face pe oameni să tragă în mod continuu de păr, dar şi situaţii în care sistemul imunitar atacă foliculii de păr. Stresul, medicaţia, dieta şi chiar hormonii reprezintă alte cauze ale căderii părului.

Persoanele care suferă de pierderea treptată a podoabei capilare au un număr de variante de tratament, de la cel medicamentos la tratamentul cu laser, implant sau terapia naturistă. Chirurgii dermatologi au dezvoltat tehnici complexe anticalviţie, în funcţie de severitatea afecţiunii.

Printre tehnicile folosite pentru mascarea calviţiei se numără:
1 Transplatul folicular, se bazează pe faptul că foliculii de păr transplantaţi se vor comporta ca şi în locul lor de origine. Părul transplantat începe să crească după o scurtă perioadă de odihnă de patru-şase luni şi va continua să crească în noua sa locaţie pentru tot restul vieţii.

2 Tratamentul medicamentos. Minoxidil soluţie se aplică de două ori pe zi pe zona dorită a scalpului. Finasteride se găseşte sub formă de comprimate şi este disponibil doar cu prescripţie medicală. Acest tratament medicamentos se adresează doar bărbaţilor.

3 Tratamentele spa sunt destinate atât femeilor, cât şi bărbaţilor cu alopecie uşoară, cauzată de poluare, alimentaţie, stres, carenţe de vitamine, păr vopsit sau utilizarea în exces a produselor de styling. Acestea presupun folosirea unor produse de tratare a părului şi a pielii capului, pe bază de gutuie, şofran, alună, ricin, soia, susan şi uleiuri esenţiale: lămâie, eucalipt, cuişoare, lavandă, mentă, rozmarin sau busuioc. Prin masarea pielii capului, cu ajutorul acestor produse naturale se deschid capilarele şi se hrăneşte scalpul în profunzime.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment