Dieta "Lipodrenaj" este sinteza tuturor cunoştinţelor privind elementele pro şi contra referitoare la efectele dietelor de slăbit asupra stării noastre de sănătate. Inventatorul dietei, fitonutriţionistul Eric Favre, afirmă că secretul acesteia este consumarea unui bol de supă, în orice moment al zilei, atunci când apare senzaţia de foame.

Obiectivul acestei diete, aşa cum precizează inventatorul ei, este acela de a slăbi în opt zile, patru kilograme, fără nici o constrângere. Pentru a începe dieta trebuie să cunoaşteţi reţeta supei care va fi consumată, fără restricţii. Ingredientele necesare sunt: şase cepe mari, patru-cinci roşii, doi ardei roşii, o varză verde mare, o ţelină cu frunze şi trei litri de apă.
Slabeste in opt zile cu supa de legume
Mod de preparare
Spălaţi şi tăiaţi legumele în cuburi mici, în cazul în care nu doriţi să le mixaţi. Zarzavatul se pune în oala cu apă şi se fierbe la foc mare timp de 10 minute. Când începe să clocotească, focul se lasă mic până ce legumele sunt fierte bine. Supa nu trebuie să conţină cartofi.

Ziua 1
Dimineaţa, la prânz şi seara mâncaţi supă şi multe fructe, cu excepţia bananelor. Sunt recomandate fructele de grădină şi pepenele galben şi roşu. Beţi unu-doi litri de apă, ceai verde fără zahăr sau apă de izvor.

Ziua 2
Mâncaţi la discreţie supă, la cele trei mese ale zilei, şi legume crude sau fierte, însă nu prăjite. Nu consumaţi fasole albă, mazăre şi porumb, deoarece sunt făinoase. Legumele cu frunze verzi pot fi asezonate cu zeamă de lămâie, oţet, ierburi aromate, dar nu cu ulei. În această zi nu trebuie să mâncaţi fructe. Beţi apă şi ceai verde fără zahăr, eventual o cafea slabă.

Ziua 3
Mâncaţi supă, fructe şi legume. Beţi multe lichide.

Ziua 4
Puteţi mânca supă la discreţie. În această zi, puteţi completa dieta cu cinci banane. Ele sunt bogate în carbohidraţi, necesari organismului. Acum puteţi introduce în regim proteinele şi calciul procurate din brânza de vaci şi laptele degresat.

Ziua 5
În dietă predomină încă supa. Puneţi 300 grame de carne la grătar sau preparate din soia şi şase roşii. Beţi multă apă.

Ziua 6
Tot supa este baza, însă puteţi consuma 300 grame de carne la grătar, peşte sau proteine vegetale, însoţite de legume cu frunze.

Ziua 7
Supă, orez brun şi legume verzi la discreţie.

Ziua 8
Se repetă dieta din ziua anterioară, însă se adaugă sucuri de fructe fără zahăr.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment