Mirosul neplăcut al picioarelor poate fi nu numai stânjenitor, dar şi foarte inconfortabil. În timpul verii mirosul devine şi mai persistent, în cazul în care obişnuim să purtăm încălţăminte închisă sau care acoperă o mare parte din laba piciorului.

Pentru a micșora mirosul neplăcut al picioarelor, trebuie să înţelegem care sunt cauzele. Mirosul de picioare are două motive: purtarea încălţămintei şi transpiraţia. Interacţiunea dintre transpiraţie şi bacteriile care se dezvoltă în interiorul încălţămintei şi în şosete generează acest miros.
Mirosul neplacut al picioarelor, cauze si solutii
Mirosul neplăcut al picioarelor poate apărea şi ca urmare a unei afecţiuni, numite hiperhidroză sau transpiraţie excesivă, care apare în special la bărbaţi. În plus, transpiraţia poate să devină mai abundentă în cazul în care suntem stresaţi, luăm anumite medicamente sau trecem printr-o schimbare hormonală.

Mirosul neplăcut persistent poate indica o infecţie uşoară sau o formă severă de transpiraţie excesivă moştenită. În aceste cazuri, doctorul poate să vă prescrie un unguent special, pe care să-l aplicaţi înainte de culcare, după care vă înveliţi picioarele într-un material impermeabil, cum ar fi folia de plastic de uz casnic.

De asemenea, un bun remediu este înmuierea picioarelor în ceai negru concentrat pentru 30 de minute. Acidui tanic, prezent în ceaiul negru, omoară bacteriile şi închide porii, menţinând picioarele uscate mai mult timp.

Este indicat de folosit două plicuri de ceai la aproape 500 de ml de apă. Fierbeţi amestecul pentru 15 minute, apoi adăugaţi 2 litri de apă rece. Înmuiaţi-vă picioarele în soluţia rece.

Alternativ, înmuiaţi picioarele într-o soluţie din o parte oţet şi două părţi apă.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment