Masajul feței este recomandat de către medici pentru tonicitatea mușchilor și se recomandă încă de la vârste tinere în scop preventiv.

Dacă pielea tenului prezintă anumite afecțiuni grave, nu se recomandă acest tip de masaj. Automasajul se poate realiza prin anumite mișcări.

Mângâierea
Mișcările de mângâiere sunt acele tipuri cu care se începe și se încheie orice masaj. Se execută cu fârful degetelor sau cu întreaga palmă prin mișcări ușoare, superficiale, de jos în sus. Acest tip de masaj, cu un efect de relaxare, se recomandă pentru aplicarea cremelor, deoarece mărește capacitatea de absorbție a acestora. Totodată are un efect tonic prin stimularea mușchilor și intensificarea circulației sângelui.
Tehnici de masaj a fetei
Mișcări energice
Mișcările energice acționează în profunzime și sunt recomandate pentru decongestionarea țesuturilor, îndepărtarea excesului de sebum și pentru intensificarea circulației. Ele se pot realiza în mai multe feluri:

  • Cu patru degete executați mișcări asemănătoare celor făcute la pian. În așa mod se activează circulația sângelui și se obține și o revitalizare a țesuturilor.
  • Cu toată suprafața degetelor faceți mișcări dese, scurte și ritmice. Acest tip de mișcări sporesc hrănirea pielii și tonicitatea mușchilor.
  • Mișcările de frământat, destul de eficiente. Apucați cu degetul mare și celelalte degete  o porțiune de piele și frământați, acoperind treptat întregul obraz.
  • Ciupitul. Se execută cu două degete (cel mare și arătătorul) mișcări scurte și repetate. Acest tip de mișcare este recomandat pentru tenul gras.
  • Mișcări de presiune, cu vârfurile degetelor.
  • Pălmuirea ușoară (mai ales cu degetele lipite). Previne apariția ridurilor prin stimularea circulației și creșterea tonicității mușchilor.

Mișcări de vibrație
Mișcările de vibrație au un efect calmant și se recomandă persoanelor ce suferă de cuperoză sau congestia tenului. Se execută cu întreaga palmă prin mișcări rapide și tremurate.

Specialiștii recomandă ca la masaj să se folosească creme adecvate tenului.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment