Nu contează dacă ne ducem la plajă, la birou sau avem o întâlnire în oraș, în sezonul cald picioarele sunt cele mai expuse și de aceea trebuie sa arate impecabil. Adică perfect epilate.

Înlăturarea parului de pe corp devine una din preocupările majore ale femeii care dorește să arate și să se simtă frumoasă în propria piele. Pilozitatea excesiva (hipertrihoza) este un fenomen anormal cauzat de hormonii secretați de ovare și mai ales de glandele suprarenale cu deranjamente hormonale.
Epilarea picioarelor, metoda clasica
Pilozitatea excesiva poate fi, atât în cazul bărbaților cât și în cazul femeilor, consecința unor determinări de ordin fizic și psihic.   

Împotriva părului nedorit putem acționa prin mai multe metode. Cele mai la îndemână metode clasice de epilare sunt rasul cu lama, îndepărtarea părului de prisos cu ajutorul cremei depilatoare sau a spray-ului depilator (acestea doua înlătură părul doar la suprafață și pentru o perioadă scurtă de timp), epilatul cu ceară rece sau fierbinte.

În dependență de viteza de creștere a părului, ceara poate fi utilizată la un interval de circa 4-6 săptămâni. Folosită constant, ceara ajută la subțierea foliculului firului de păr și a rădăcinii, determinând rărirea firelor de păr.

Nu este indicată în cazul persoanelor cu leziuni sau cu o circulație sangvină deficitară.

Altă metodă de epilare o constituie cea pe baza aparatelor electrice concepute special pentru extragerea firelor de păr, prin rotirea anumitor componente. Epilatorul are un efect total, smulgând firele de păr din rădăcină.

Aceste metode se pot efectua și de acasă, însă pentru a evita unele efecte secundare este indicat să apelezi la ajutorul specialiștilor din cabinetele de înfrumusețare.

Puteți apela și la metoda “sugar waxing”, o modalitate de epilare specific americană. O compoziție asemănătoare caramelului topit se întinde în direcția de creștere a firului de păr și se îndepărtează în sensul opus creșterii firului de păr.

Foarte rar se întâmplă în cazul acestei metode sa apară iritații, iar “surplusul” este înlăturat destul de ușor prin clătirea cu apă.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment