Adio cure de slabire drastice, abonamente la o sala cu preturi inaccesibile sau pastile asa-zis miraculoase! A venit momentul sa incepi un program de slabire foarte sanatos, ce consta in schimbarea intregului stil de viata. Partea buna este ca poti pune in practica acest program de slabire chiar la tine acasa, fara costuri suplimentare – incepe chiar de astazi, inarmata cu multa vointa si continua pana cand atingi greutatea dorita!

Indicele de masa corporala
Inainte de a incepe un program de slabire, asigura-te ca ai, intr-adevar, nevoie sa slabesti. Calculeaza-ti indicele de masa corporala, iar, daca valoarea sa este peste 26, poti incepe sa te gandesti serios la slabire.
Program de slabire acasa
Cum se calculeaza IMC? Imparte greutatea ta actuala la patratul inaltimii tale in metri, valoarea rezultata reprezentand Indicele personal de masa corporala.

Exemplu: Sa presupunem ca ai 1,70 m si o greutate de 57 de kilograme. Formula de calcul este de 57 : 1,70² = 19,72, apoi verifica ce semnifica acest IMC mai jos:

Valori IMC:
sub 19 – valoare subponderala
intre 19 si 25 – greutate normala
intre 26 si 29 – supraponderabilitate
intre 30 si 39 – obezitate
peste 40 – obezitate morbida

Nutritia echilibrata
In procesul de slabire, este esential sa adopti un plan de nutritie sanatos, bogat in vitamine si minerale, pentru a evita caderea parului sau anemierea. In acelasi timp, daca doresti sa slabesti, trebuie sa elimini din alimentatie “inamicii” siluetei. Poti consuma din belsug anumite alimente, in timp ce altele trebuie consumate moderat (cel mult de doua ori pe zi) sau chiar… deloc.

Alimente permise: legume, fructe, carne slaba (pui, peste, curcan), lactate degresate, fructe de mare.

Alimente permise, consum moderat: oua, orez nedecorticat, cereale integrale, oleaginoase (migdale, nuci), paste integrale sau de orez, ulei de masline (o lingurita pe zi).

Alimente interzise: zahar, produse fainoase rafinate, alimente prajite, carne grasa.
* Nu uita sa consumi cele 8 pahare de apa plata in fiecare zi!

Sportul
Daca ti-ai propus sa incepi un proces de slabire armonioasa si de lunga durata, sportul este elementul vital, alaturi de nutritia echilibrata! Specialistii sustin ca, pentru arderea grasimilor, cel mai bun program consta in 30 de minute de antrenament, de patru ori pe saptamana.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment