Frigul excesiv și vântul specific sezonului rece afectează negativ structura firului de păr. Din cauza frigului, dar și a factorilor externi, părul devine aspru, uscat și deteriorat. Iar cu timpul acesta devine fragil și casant. Pentru a împiedica acest aspect trebuie să-i acordați părului o îngrijire specială pe timpul iernii.

În sezonul rece e necesar folosirea măștilor și tratamentelor de păr speciale pentru regenerarea părului pentru a-i oferi hidratarea și îngrijirea de care are atâta nevoie. În cazul părului îndelung solicitat, tratamentele profesionale îi pot reda aspectul sănătos.
Îngrijirea părului pe timpul iernii
Părul colorat necesită cele mai intense tratamente de îngrijire. Slăbit, părul își pierde strălucirea culorii și aceasta devine fără luciu într-o perioadă scurtă de timp. Doar un tratament de îngrijire profundă, adaptat nevoilor de hidratare ale părului, poate dezvălui profunzimea și frumusețea culorii.

Pe lângă măștile făcute în casă, părul dumneavoastră trebuie să se bucure și de tratamente profesionale realizate în cadrul unor saloane de înfrumusețare. Un asemenea tratament durează circa 45 de minute și este recomandat să se realizeze o dată la 3 săptămâni, pe timpul iernii.

Alternanța temperaturilor frig/cald are un efect extrem de puternic asupra părului. Acesta tinde să se deshidrateze, iar vârfurile vor începe să se despice. Pentru evitarea acestui lucru părul trebuie tuns mult mai des în sezonul rece decât în cel cald.

Produsele de hair-styling trebuie alese cu mare grijă. Acestea trebuie să aibă o textură soft, light care să nu încarce firul de păr. Trebuie să evităm pe cât posibil îngrășarea lui, deoarece un păr fragil și uscat poate trece cu ușurință la starea de gras și tern, din cauza produselor de folosite în exces. Un mousse sau un fixativ ușor sunt alegerea ideală atunci când dorim să finisăm o coafură.

Alternanța de frig/cald reprezintă un factor la fel de dăunător pentru păr, deoarece acest fapt duce la deshidratarea lui, îndeosebi la nivelul vârfurilor. Alimentația are și ea un rol destul de important care trebuie respectată întocmai dacă ne dorim un păr sănătos și plin de vitalitate în.

O alimentație echilibrată și bogată în minerale în special în zinc și magneziu va contribui eficient la protejarea părului pe timpul sezonului rece. Dacă nu reușiți să aveți o alimentație corespunzătoare, suplimentele nutritive sunt o soluție, însă luate doar la sfatul unui specialist.

Încercați să evitați pe cât posibil coafatul în exces. Părul trebuie aranjat într-o manieră cât mai apropiată, de ceea ce înseamnă natural.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment