Mărarul este un condiment foarte aromat cu multiple beneficii pentru organism. Bogat în potasiu, sodiu și sulf, mărarul este un foarte bun diuretic. Ameliorează anxietatea și epuizarea nervoasă, insomnia, tulburările digestive, întărește unghiile.

Conține ulei volatil intre 2,5 - 4% (în frunzele de mărar și în ramurile tinere și 3 - 6% în semințe) calciu, potasiu, fier, magneziu, vitaminele A, B și C. Uleiul volatil de mărar conține intre 40 - 60% carvonă (un puternic antioxidant specific mărarului, dafinului și chimenului), substanță cu un puternic efect anti-cancerigen.
Cum să ai sâni frumoși cu ajutorul mărarului
Cercetătorii de la Universitatea din Osaka afirmă că o cură cu pulbere sau cu tinctură din semințe de mărar, timp de 20 de zile, favorizează creșterea fermității sânilor, pe care-i remodelează și cărora le accentuează fermitatea, Frunzele de mărar conțin mici cantități de estrogen.

Estrogenul încetinește procesul de îmbătrânire, face pielea frumoasă, ajută la creșterea naturală și armonioasă a sânilor, reglează ciclul menstrual și estompează simptomele menopauzei.

Tinctura de mărar
100 ml de alcool de 50 de grade, în care se adaugă 3 - 4 lingurițe de pulbere de mărar.

Tinctura de mărar se lasă la macerat timp de 8 - 9 zile, după care se filtrează. Tratamentul cu tinctura de mărar durează 21 de zile, luându-se de 3 ori pe zi înainte de mese câte o linguriță de tinctura dizolvată în 100 ml de apă.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment