În aceste zile caniculare, medicii ne vin cu câteva sfaturi pentru a ne expune mai corect la soare, fără să facem insolație sau să ne ardem pielea.

Multă apă
Cu toate că toți știm de consumul a cel puțin 2 litri de apă pe zi, mai mult de jumătate din populație nu consumă această cantitate.

Mai puține exerciții fizice
Pe vreme caniculară este de dorit să evitați efectuarea unor exerciții fizice solicitante. Consumați produse ușoare.

Haine ușoare
Utilizați doar haine din materiale ușoare, pălării mari sau umbrelă de soare. Vă puteți proteja ochii, punându-vă pe ochi ochelari de soare.

Cremă cu factor de protecție
Dacă vă expuneți la soare pe o durată mai mare de douăzeci de minute, este necesară folosirea cremei cu factor de protecție solară. Aceste creme se clasifică în dependență de nivelul factorului de protecție solar, ce arată cât de eficient filtrează razele ultraviolete (UV). Este recomandată folosirea cremelor cu factor de protecție peste 16. În cazul celor mici, recomandarea este crema cu factor 30 - 40. Crema se aplică cu circa 15-30 de minute înainte de vă expune la soare. Aplicați din nou crema la fiecare 2 - 3 ore.

Obișnuiți-vă treptat
Nu stați la soare mai mult de zece minute chiar din prima zi. Este nevoie de o obișnuință treptată, durata de expunere fiind prelungită în fiecare zi cu circa 10-15 minute.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment