Temperaturile mici din ultimele zile au transformat mersul pe jos într-un adevărat chin, expunându-te mereu la pericolul de a a cădea pe gheață sau de a suferi degerături din cauza gerului.

Mai jos găsiți câteva sfaturi care te vor ghida ce trebuie să faci pentru a evita degerăturile și cum trebuie să procedezi atunci când te confrunți cu ele.
Sfaturi ca să eviți degerăturile
Haine groase și rezistente la apă
Poartă haine groase care sunt rezistente la apă, dar pe care nu trebuie să le pui în straturi foarte multe pentru a transpira mult. Acest lucru va accentua starea generală de frig. Materialul cu care pielea intră în contact trebuie să fie cât mai natural. Materialele sintetice rețin și favorizează transpirația, care nu face altceva decât să întărească senzația de frig și să ajute la dezvoltarea de bacterii.

Capul acoperit
Cel mai important lucru este să nu ieși afară cu capul descoperit, deoarece vei simți frigul mult mai accentuat și vei pierde din căldura corpului. De asemenea, înfășoară în jurul gâtului un fular din lână pentru a te proteja de frig.

Poartă mănuși
Nu lăsa mâinile descoperite. Purtarea mănușilor este la fel de importantă, deoarece extremitățile trebuie protejate de frig, fiind cele mai predispuse la degerături, în special când ai o circulație periferică proastă.

Șosete groase
Poartă șosete groase, dar evită-le pe cele sintetice și alege-le pe cele din materiale naturale, care lasă piciorul să respire! Astfel nu vei avea picioarele mereu transpirate și cu o senzație accentuată de frig. Dacă te ajută, ia cu tine o pereche de șosete de rezervă pe care să le schimbi dacă ajungi doar seara târziu acasă la căldură.

Fără băuturi alcoolice
Nu consuma băuturi alcoolice pentru a te încălzi. Acestea nu fac decât să deshidrateze corpul și să-l expună și mai mult degerăturilor.

În caz de degerături, cel mai important lucru este acela de a intra la căldură și de a consuma cât mai multe lichide calde. De asemenea, este recomandat să menajezi zona afectată și să o încălzești cu ajutorul apei calde, nicidecum fierbinte.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment