Plantele de apartament fac minuni pentru casă: purifică aerul și dau o pată de culoare locuinței tale. Iar NASA a identificat plantele de interior care filtrează cel mai bine aerul.

Nu toate plantele de apartament sunt la fel de bune, când vine vorba de purificarea aerului. Cercetătorii NASA au vrut să vadă care sunt cele mai bune pentru sănătatea ta. Oamenii petrec tot mai puțin timp în aer liber, astfel că este foarte important ca aerul din locul în care stai în timpul zilei să fie de calitate. În 1989, NASA a efectuat un studiu pentru a găsi plantele de apartament care filtrează toxinele și poluarea din aer.
Plante de apartament care purifică aerul
Cât de poluat este aerul pe care îl respiri
Cercetătorii de la NASA au analizat compoziția aerului și au găsit numeroase substanțe nocive. Tricloretilena provine din vopsea, cerneală sau adezivi, iar din pungile de plastic, hârtiile cerate, șervețelele de față, hârtia igienică sau materialele sintetice ajung în aer vapori de formaldehidă. Benzenul, xilenul și amoniacul sunt alte substanțe toxice care se găsesc în aer.

Cum te afectează substanțele toxice
Aceste substanțe toxice care se găsesc în aer pot provoca simptome neplăcute, dacă sunt inhalate în cantități mari. Tricloretilena, de exemplu, poate duce la amețeli, dureri de cap, greață și vomă, iar dacă nu se iau măsuri, poate apărea și coma. Formaldehida cauzează iritații ale nasului, gurii și gâtului, iar în cazuri severe duce la inflamarea laringelui și a plămânilor.

Simptomele asociate cu expunerea pe termen scurt la benzen sunt durerile de cap, confuzia, ochii iritați și chiar palpitațiile. Semne asemănătoare dau și xilenul și amoniacul.

Plante care îți purifică aerul
1. Curmalul pitic.
2. Feriga de cameră.
3. Feriga-spada australiană.
4. Planta-păianjen.
5. Aglaonema.
6. Palmierul Bambus.
7. Smochinul plângător.
8. Iedera dracului.
9. Floarea flamingo.
10. Liriope muscari.
11. Palmierul doamnei.
12. Gerbera.
13. Trunchiul fericirii.
14. Iedera englezeasca.
15. Limba soacrei.
16. Dracaena Reflexa.
17. Spathyphyllum.
18. Crizantema.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment