Sucurile fructelor exotice, atât de bogate în vitamina C şi minerale măresc rezistenţa organismului nostru la bolile infecţioase.
Sucul de portocale mărește rezistența organismului
Portocala roşie are recomandări comune cu lămâia. Conţine multă vitamina C şi este un protector hepatic şi vascular. Acest soi de portocală conţine o substanţă colorată, numită antocian, un puternic antioxidant.

Putem valorifica sucul acestui fruct, mai amar decât confratele lui portocaliu, dar şi coaja. Astfel, coaja trebuie pusă la macerat în 250 ml apă. A doua zi se mănâncă această coajă. Preparatul combate obezitatea, constipaţia şi măreşte rezistenţa la efort.

Kiwi este un alt campion al vitaminei C. Dacă bem suc de de kiwi, reuşim să ne curăţăm arterele, prevenind astfel apariţia grăsimilor instalate. O cură cu suc de kiwi (un pahar de 100 ml pe zi) lasă senzaţia de saţietate, ajutând astfel în curele de slăbire. În plus, contribuie şi la normalizarea acidului gastric în stomac, la menţinerea tensiunii arteriale în limite normale. Sucul este şi un tonic nervos.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment