Scorţişoara este o plantă cunoscută încă din cele mai vechi timpuri. Este cunoscută mai ales pentru beneficiile sale medicinale şi de capacitatea sa de a vindeca multe boli. Planta mai este cunoscută şi prin aroma sa deosebită.
scortisoara
Planta este renumită pentru proprietăţile sale antivirale, acesta fiind şi motivul principal pentru care este folosită atat de intens. Aceasta ajută la vindecarea răcelilor, gripei sau alergiilor.

Pentru a vindeca aciditatea şi flatulenţa, trebuie să fierbeţi apă şi să adăugaţi câteva picături de ulei de scorţişoară, aceasta vă va scuti de arsurile la stomac.

De asemenea, ajută la creşterea lactaţiei la mamele care au născut recent. Poate ajuta chiar la micşorarea durerii în timpul naşterii.

Planta este, de asemenea, utilizată în diverse regimuri de frumuseţe. Dacă încercaţi să scăpaţi de acnee şi puncte negre trebuie să mestecaţi planta în formă de praf cu suc de lămâie, acest amestec aplicându-l pe faţă în fiecare noapte. Veţi observa că timp de câteva nopţi acneea şi punctele negre vor dispărea. În plus, acest procedeu va reduce pelicula uleioasă de pe faţă.

Scorţişoara, de asemenea, ajută la combaterea respiraţiei urât mirositoare şi sângerarea gingiilor. În acest caz trebuie să fierbeţi apă, după care să puneţi în ea câteva bucăţi de plante. Se clăteşte gura cu apă caldă.

Pentru a reduce durerea de la nivelul articulaţiilor şi de la nivelul spatelui, amestecaţi suc de lămâie şi pudră de scorţişoară. Pasta obţinută se aplică pe locul afectat. Timp de câteva ore, amestecul vă va ajuta să treceţi peste durere şi discomfort. (X.S.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment