În preajma Sărbătorilor încep să ne frământe îngrijorările privind silueta. Pentru a evita neplăcuta surpriză, ar fi bine să dați jos 2 - 3 kilograme. Și nu trebuie să ținem o dietă drastică, ci este suficient să apelăm la proprietățile plantelor.
Plante care ajută la slăbit
Prima sarcină constă în eliminarea excesului de apă și a toxinelor. În acest scop, se recomandă plantele cu efecte diuretice: ortosifon, măceșe, păpădie, mătase de porumb. Cu una dintre aceste plante preparăm o infuzie (o linguriță la 250 ml apă), pe care o bem dimineața, sau putem procura de la plafar capsule ce conțin pulbere din plante. Datorită proprietăților diuretice foarte puternice, aceste plante se indică și în cazul celor care suferă de edeme (umflături la nivelul mâinilor și picioarelor), cauzate de retenția de apă.

Al doilea obiectiv vizează reducerea cantității de grăsimi asimilate. Acest lucru se realizează cu ajutorul algelor marine. Foarte bogate în taninuri, algele blochează asimilarea unei parți din grăsimile consumate. Atenție, capsulele cu extract din alge marine trebuie luate numai cu avizul medicului și nu mai mult de 10 zile.

O substanță foarte cunoscută care ajută la arderea grăsimilor este teina din ceaiul verde. Este mai bine să preparăm ceaiul din frunze uscate și nu din pliculețe, deoarece acestea conțin tije și rămășite de plante. Nu trebuie să bem mai mult de 2 - 3 cești de ceai verde zilnic, deoarece teina are efecte similare cafeinei, iar dacă este consumată în cantități mari provoacă insomnii.

Ultima etapă vizează la micșorarea poftei de mâncare. Când vrem să slăbim, nu trebuie să ne așteptăm la miracole dacă nu mâncăm mai puțin. Iar ca să rezistăm senzației de foame ne ajută fibrele alimentare din fructe și legume proaspete. Din această cauză, la gustarea dintre mese trebuie să alegem un măr, o gutuie, o pară sau un morcov.

Un ceai diuretic foarte plăcut la gust se poate prepara dintr-un amestec de hibiscus, ceai verde, flori de soc și coajă de lămâie. Aceste plante ajută la detoxificare și eliminarea excesului de apă, dar sunt și remineralizante. De aceea, acest ceai reface rezervele de minerale pierdute o dată cu apa eliminată în procesul de detoxifiere. Se beau zilnic trei căni de ceai neîndulcit, înainte de masă.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment