Arborele de ceai verde este o plantă originară din Australia și este deosebit de apreciată pentru proprietățile sale terapeutice. Uleiul extras din această plantă se bucura de însușirile unui eficient agent antimicrobian. Studiile confirmă acest lucru. Circa 33% din pacienții infectați cu stafilococul auriu care au folosit tratamente cu ulei de arbore de ceai s-au vindecat în comparație cu doar 13% care au urmat tratamente normale pe baza de antibiotice și antiseptice.
Uleiul de arbore de ceai, beneficii
Uleiul eteric conținând terpineol, alcooli diferiți și monoterpene, se obține din frunzele arborelui, printr-un proces de distilare cu vapori de apă.

Uleiul de arbore de ceai verde se bucură de extraordinare proprietăți terapeutice:
- uleiul din arbore de ceai este un puternic stimulator al sistemului imunitar;
- are un puternic efect antimicotic, antibacterial și antiviral;

Într-o cadă de apă adăugați câteva picături de ulei de arbore de ceai verde (3 picături dacă aveți o piele foarte sensibilă) și bucurați-vă de o baie de abur. Prin acțiunea uleiului de arbore de ceai verde atât la nivelul pielii, cât și la nivelul căilor respiratorii, aceste tipuri de băi pot face minuni în tratarea bolilor infecțioase sau a răcelilor. De asemenea, uleiul de arbore de ceai poate fi întrebuințat și în tratarea afecțiunilor sistemului respirator, în infecții de natură digestivă, în micoze sau în întărirea și refacerea sistemului imunitar.

Un efect fortifiant și tonic îl are uleiul de arbore de ceai și asupra pielii tenului. Pătrunzând profund în piele, uleiul de arbore de ceai are efecte antiseptice, ajutând totodată la oxigenarea celulelor pielii și la îmbunătățirea circulației sângelui la nivel local.

Puteți adăuga în crema zilnică câteva picături de ulei din arbore de ceai pentru a-i reda tenului suplețea și pentru a atenua ridurile fine. Pentru tratarea acneei sau diminuarea petelor roșii, puteți apela la aplicații din acest ulei în combinație cu uleiul de lavandă și bergamote.

Uleiul de arbore de ceai verde este eficient și în seboree, având un efect de reglare a activității glandelor sebacee. În cazul părului cu tendințe spre îngrășare, puteți adăuga în șamponul pe care îl folosiți în mod frecvent câteva picături (nu mai mult) de ceai verde. Un bun efect terapeutic al uleiului de ceai verde se sesizează în mai toate tipurile de micoze cauzate de Candida albicans.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment