De multe ori se constată că remediile naturiste sunt mai utile decât soluțiile farmaceutice. Mai jos puteți găsi câteva infuzii din plante pe care cei cu ten acneic trebuie să le utilizeze pentru spălarea feței.
Remedii naturiste pentru acnee
Infuzie din nalbă de grădină
Rezultate excelente în tratarea acneei le are infuzia din nalbă de grădină. Ea se poate prepara cu o linguriță de flori de nalbă la 250 ml de apă clocotită. Cu infuzia se spală fața dimineața, iar planta fiartă se aplică pe față seara, ca o mască. Cura se repetă timp de o lună. Nalba tratează eficient nu doar acneea specifică vârstei adolescenței, ci și pe cea care apare în unele cazuri după menopauză.

Infuzie de flori de gălbenele
Infuzia de flori de gălbenele se prepară și se aplică în același mod ca infuzia de nalbă. Gălbenelele sunt se recomandă în orice problemă dermatologică. Sunt utile și infuziile de busuioc, trei frați pătați, ceai verde și lavandă. Efectele acestor infuzii se fac vizibile după câteva săptămâni de folosire zilnică.

Infuziile și argila
Infuziile de lavandă și ceai verde pot fi amestecate cu pudră de argilă roșie, galbenă sau albastră. Se prepară o mască, se lasă pe față 15 minute și se aplică de 2 ori pe săptămână. Dacă aveți un ten mixt, aplicați masca numai pe zonele cu acnee, evitând zonele cu ten uscat, deoarece argila le poate deshidrata mai tare. Apa de argilă este și ea un bun remediu al acneei. Puneți seara 5 grame de pudră de argilă într-un pahar de 200 de ml cu apă. Amestecați bine cu o lingură de lemn și o lăsați de seara până dimineața. Cu apa de argilă spălați tenul în fiecare dimineață.

Infuzie de mușețel
În combaterea acneei este utilă și infuzia de mușețel. Acesta are efect dezinfectant, însă nu și calmant. Mușețelul irită pielea și accentuează acneea, de aceea nu se recomandă persoanelor cu probleme dermatologice precum acneea.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment