Folosit atat in alimentatie, cat si in cosmetica, uleiul de masline este apreciat in mod deosebit si recunoscut ca un pretios ajutor al sanatatii si frumusetii.
Uleiul de măsline - un ajutor al sănătății
Prietenul ficatului, un bun drenor hepatic si biliar, laxa-tiv: persoanele care au probleme hepatice sau biliare pot lua 1-2 linguri de ulei dimineata inainte de masa sau 1-2 linguri de ulei inaintea fiecarei mese. Este recomandat ca dupa inghitirea uleiului sa se stea culcat o jumatate de ora pe partea dreapta.

Tonic biliar, dizolva pietrele din bila: daca medicul constata ca pietrele sant destul de mici pentru a putea fi eliminate fara sa se blocheze, se amesteca o jumatate de ceasca de ulei de masline cu o jumatate de ceasca de suc de lamaie sau grepfrut si se bea seara inainte de culcare. Dimineata se bea ceva fierbinte si apoi e posibil ca pietrele sa fie eliminate.

Alteori se poate posti doua zile inainte, band suc de mere din doua in doua ore, iar in cea de a doua seara se bea amestecul de ulei si suc de lamaie. Astfel, se va curata vezica, se vor dizolva sau elimina pietrele mici.

  • Uleiul de masline ajuta de asemenea tubul digestiv, contribuind la vindecarea gastritei si a ulcerului. El poate fi folosit si ca laxativ, luand o lingura seara la culcare.
  • Are proprietatea de a intarzia procesul de imbatranire, protejand inima si arterele, dizolvand cheagurile din vasele de sange, reducand colesterolul si tensiunea.
  • Poate fi folosit si sub forma de frectii pe corp si pe incheieturi. Chiar si copiii rahitici si anemici pot beneficia de frectii ale corpului.
  • Contra caderii parului se fac frectii ale pielii capului cu ulei seara, timp de 10 zile. Capul trebuie invelit in timpul noptii.
  • Uleiul de masline este util si pentru maini si unghii. Dupa ce terminati de spalat vasele masati mainile cu ulei de masline.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment