În aromaterapie se utilizează uleiuri aromate ce sunt extrase din plante în scop de vindecare sau ameliorare a durerilor. Uleiurile reprezintă extracte concentrate din plante - rădăcini, frunze, semințe, flori). Uleiurile extrase sunt plăcut mirositoare și foarte concentrate. În unele cazuri pot avea chiar efecte de iritare chiar dacă sunt diluate. Uleiurile date se pot utiliza în masajul din aromaterapie, hidroterapie, diferite tratamente cosmetice faciale și corporale.

Aromaterpia nu se confundă cu mirosurile sau uleiurile parfumate, deoarece de obicei, ele se fac pe baza substanțelor chimice și nu au efect terapeutic. În timpul masajului se utilizează doar câteva picături de ulei volatil și masați încet tâmplele, fruntea și pielea capului. Veți observa imediat o relaxare. Puteți face aromaterapie în cadă, adăugând câteva picături de ulei volatil, relaxându-vă și savurând baia. În plus, uleiurile volatile pot fi utile și în odorizantele de cameră sau de mașină.
Aromaterapia, utila pentru relaxare si revigorare
Aromaterapia este folosită și în timpul sarcinii și travaliului, deoarece posedă efecte de eliberare a tensiunii și de stimulare a relaxării musculaturii. Sunt multe esențe și uleiuri pentru aromaterapie, unele creează o dispoziție bună, aduc un plus de energie organismului, înlătură stresul sau stimulează anumite stări de dispoziție.

Lavanda
Lavanda ajută la echilibrarea stării psihice și întărește contracțiile musculare.

Mușețelul
Mușețelul posedă un efect de liniștire și calmare asupra corpului și mintii.

Menta indiană
Menta indiană are efecte de înviorare și oferă o stare de bună dispoziție.

Uleiul de portocală
Uleiul de portocală are un rol anti-depresiv; este utilizat în cazul insomniilor, stări de anxietate, isterie, stres.

Salvia
Salvia are acțiuni de relaxare a musculaturii, eliberează stresul și tensiunea din corp.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment