Viata din zilele noastre este plina de probleme, conflicte si agitatie… Toate se concretizeaza în cea mai comuna si mai raspândita problema de pe planeta: stresul.

Aproape oricine a suferit, mai mult sau mai putin, de efectele sale: durere de cap, nervozitate, neliniste. Cea mai buna cale de a combate stresul este o viata în care minutele zilnice de relaxare sa nu lipseasca.

Tratamente naturale
Daca stresul va da dureri de cap, puteti opta pentru unul din urmatoarele tratamente naturale de combatere:
Combate stresul in mod natural
- Ovazul: este, fara îndoiala, una dintre cele mai cunoscute cereale indicate pentru linistirea nervilor. Utilizare: tarâte de ovaz în anumite mâncaruri. De asemenea, puteti face o baie relaxanta cu extract sau infuzie de ovaz.

- Ginseng: revitalizeaza si tonifica sistemul nervos. Utilizare: consultati un medic specialist ca sa va prescrie cantitatea necesara.

- Levantica: este o planta într-adevar extraordinara pentru sistemul nervos, având o actiune sedanta si linistitoare. Infuzie de flori si frunze. Doua linguri de levantica la o cana. Beti o cana de infuzie înainte de fiecare masa. Esente de baie sau lotiuni de piele. Stropiti-va cu câteva picaturi de ulei de levantica înainte de culcare sau presarati câtiva stropi în cada de baie. Aroma naturala. Va puteti orna casa cu cosulete de paie pline cu flori de levantica pentru a combate stresul.

Cum se folosesc
- Musetelul: efectul sau sedativ si calmant ajuta la controlarea nervilor. Utilizare: trei infuzii de musetel pe zi.

- Melisa: actioneaza asupra nervilor combatând efectele stresului. Utilizare: infuzie de flori si frunze din doua linguri de melisa la o cana. Consumati o infuzie înainte de fiecare masa.

- Menta: este o planta tonifianta si foarte utila pentru recuperarea energiei. Utilizare: se pot folosi doua metode: infuzie dintr-o jumatate de lingura de menta la o cana. Beti o cana dupa fiecare masa. Puteti presara în cosulete ornamentale frunze de menta pentru a înviora aerul în permanenta.

- Susanul: are proprietati sedante si tranchilizante. Utilizare: doua sau trei lingurite de susan în anumite mâncaruri. De asemenea, se poate consuma cu iaurt sau Kefir.

- Ceaiul de tei: este relaxant si tranchilizant, ideal pentru calmarea tensiunii nervoase. Utilizare: infuzie din doua linguri de flori de tei la o cana. Consumati doua infuzii pe zi.

- Valeriana (odolean): este foarte eficace pentru calmarea nervilor, pentru relaxarea mintii si a corpului. Utilizare: infuzie din doua linguri la o cana. Trebuie consumata imediat înainte sau dupa ce suferiti de simptomele de stres.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment