Un mod eficient în combaterea celulitei este împachetarea corporală cu zaț de cafea. Conținutul activ de cofeină face această împachetare eficientă în lupta cu celulita și ameliorarea aspectului pielii, având efect imediat.

Procedați în modul următor: acoperiți podeaua băii cu ziare (pentru a nu murdări podeaua), apoi întindeți pe tot corpul zaț de cafea călduț, insistând ușor asupra zonelor “cu probleme” (șolduri, fund, aripioare). Înfăşurați-vă în folie de plastic, după care, cu ajutorul unei role de masaj, masați tot corpul, timp de 10 minute. Puteți repeta ritualul dat de 2 ori pe săptămână.
Remedii naturiste pentru combaterea celulitei
Alimentația joacă un rol important în tratarea celulitei. Fructele, legumele și cerealele integrale reprezintă nutrienți esențiali ce ajută la hrănirea corectă, dar și la purificarea organismului. Medicina tradițională indiană recomandă ca remediu împotriva celulitei 2 produse - mierea și lămâile. Acestea echilibrează funcțiile din organism responsabile de greutate și aspectul fizic. Seara, beți cu înghițituri mici o limonadă naturală din lămâie și miere, iar pe parcursul zilei nu vă despărțiți de sticla de apă plată cu lămâie.

O altă rețetă împotriva celulitei este uleiul aromat pentru masaj. Aromoterapia este foarte utilă în tratarea diferitelor afecțiuni, de la stări de nervozitate până la răni și, celulită. În combinație cu automasajul, uleiul natural aromoterapeutic îmbunătățește aspectul pielii vizibil.

Sunt 3 uleiuri esențiale recunoscute pentru proprietățile lor anticelulitice: de ienupăr, de lavandă și rozmarin. Ienupărul și rozmarinul stimulează circulația sângelui și limfa, având, deci, efectul unui drenaj limfatic; în plus, topesc grăsimea de sub piele și luptă împotriva retenției de apă. Uleiul de lavandă, pe lângă mirosul plăcut, tonifiază și revitalizează pielea.

Pentru masaj anticelulitic, folosiți următoarea rețetă cu ulei bio:
- 2 picături ulei esențial de ienupăr;
- 2 picături ulei esențial de rozmarin;
- 2 picături ulei esențial de lavandă;
- 4 linguri de ulei extravirgin de măsline, jojoba sau sâmburi de struguri;

S-a demonstrat că extractul de zingerone, componentul principal al ghimbirului, topește efectiv grăsimea depusa sub piele și nu mai permite depunerile de celulita. Puteți prepara acasă o mască corporală ce are ca element de bază ghimbirul, pentru a elimina, în timp, toată celulita. Amestecați în blender o rădăcină de ghimbir, 2 linguri de caolin (cu efect purificator) și câteva căpșune sau o banană. Aplicați masca corporală pe pielea curată și lăsați-o să acționeze până când este complet uscată. Datorită enzimelor din această mixtură, pielea va fi luminoasă și întinsă.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment