Lactuca sativa (salata verde) conține hormoni naturali estrogeni ideali pentru femeile cu dereglări menstruale sau care se apropie de menopauză.

Alături de aceștia mai conține în cantități mici zaharuri și de asemenea această plantă are un conținut bogat de săruri minerale indispensabile pentru organism (săruri de calciu, fosfor, iod, fier, magneziu, cupru, arsen) și de vitamine precum vitamina C,  A, B, D și E.
Salata verde, utila in detoxificarea organismului
Sub formă de infuzie, salata are efect antispastic, diuretic și calmant. Infuzia băută seara asigură un somn liniștit, înlăturând insomniile. Dacă se fierb două salate bine spălate cu un litru de apă timp de 20 de minute, se obține o soluție de uz extern care poate fi folosită în comprese aplicate pe față pentru combaterea acneei.

Compresele pot fi aplicate și în alte zone ale corpului cum ar fi cele afectate de psoriazis, cu efect decapant, de curățare a pielii. Din salata verde, prin consum alături de ulei de măsline în care au fost adăugate câteva lingurițe din zeama unei lămâi, se pot obține măști pentru ten, utile în combaterea cuperozei și în eliminarea petelor maronii.

Salata verde participă eficace la detoxificarea organismului și reglarea mecanismelor fiziologice ale acestuia. Pentru detoxificare se recomandă să consumați o salată verde în fiecare dimineață pe stomacul gol, după care prima masă o veți avea la un interval de o oră.

Salata se prepară din frunzele legumei bine spălate sub jet de apă rece, peste care se adaugă câteva linguri de ulei de măsline, germeni de grâu (încolțiți) și zeama de la o jumătate de lămâie. Cura se ține o săptămână.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment