În medicina naturistă, untura de urs este folosită pentru a trata pneumonia, tuberculoza pulmonară, maladiile hepatice cronice. Această untură protejează ficatul de daunele provocate de antibiotice, inclusiv de acțiunea unor produse chimice. Contribuie la întărirea sistemului imunitar.

După cum știți, ursul brun cade în hibernare pentru toată iarna. În acest timp este ajutat de substanțele biologic active prezente în grăsime. O varietate de produse incluse în alimentația ursului și care conțin multe componente utile, fac untura de urs să aibă proprietati vindecătoare, care nu au putut trece neobservate și au fost utilizate cu succes încă din medicina străveche.
Untura de urs, proprietati, tratament
Untura de urs conține o mulțime de substanțe utile, cum ar fi panoxide, pectine, salomine, uleiuri grase, vitaminele B1, B2, B4, B12, macro- și micronutrienti. Acesta reprezintă un complex natural de proteine, acizi nucleici, vitamine și minerale, care pot pătrunde cu ușurință în celulă și asigura funcționarea normală a acesteia.

Folosită pe scară largă, untura de urs ajută în prevenirea și tratamentul pneumoniei, curățarea plămânilor, în bronșită. Se practică tratamentul cu untura de bursuc în maladiile hepatice acute și cronice. În plus, trebuie remarcat faptul că untura de urs protejează ficatul de daunele produse de antibiotice, precum și de acțiunea unor chimioterapice utilizate în oncologie.

Provitamina-A prezentă în untura de urs în cantităţi mari, face ca aceasta să fie eficientă în tratamentul ulcerelor gastrice şi duodenale. Un efect mai mare este administrarea unturii de urs pe cale interioară împreună cu miere. Gustul devine mai plăcut, dar și substanțe folositoare sunt mai multe.

Administrarea unturii de urs pe cale internă, îmbogăţeşte organismul cu macro- şi microelementele necesare şi contribuie la fortificarea imunității. Este util îndeosebi persoanelor de vârstă mijlocie și celor bătrâni, atunci când viteza proceselor metabolice din organism scade. Untura de urs menține sistemul imunitar la nivel corespunzător, prevenind dezvoltarea diverselor maladii şi îmbunătăţind tonusul organismului.

Este bine răspândită și aplicarea externă a unturii de urs. Aceasta este utilizată în arsuri, răni purulente, leziuni şi în diferite boli de piele.

Unde pot cumpăra untura de urs?
Nu este dificil să găsești untură de urs. Ea poate fi gasita in unele farmacii. Cu toate acestea, la cumpărare trebuie să cereți certificatul de calitate, care trebuie să fie neapărat la vânzător. Dacă el lipseste, e cazul să vă mai gândiți. Ce pericole apar dacă procurați untura de urs fără documentele necesare? În cel mai bun caz, nu veți simți efectele terapeutice. În cel mai rău, aveți riscul de a pierde sănătatea dumneavoastră. Nu e bine să procurați medicamente de calitate îndoielnică. După cum știți, zgârcitul plătește de două ori.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment