O alimentaţie bogată în grăsimi sau excesul de alcool, cafea şi alune sunt numai câteva dintre cauzele îmbolnăvirii vezicii biliare.

La aceşti factori se mai adaugă stresul şi dezechilibrul emoţional. Cele mai frecvente afecţiuni biliare sunt dischinezia biliară, calculoza biliară, colecistita şi angiocolitele.
Metode pentru a controla bila
Iată câteva remedii naturiste care pot ameliora durerile şi stările de disconfort generate de o afecţiune de acest gen.
  • Ceaiul de ţelină. Patru linguri de rădăcini de ţelină, rase, se fierb timp de 30 de minute într-un litru de apă. Se beau câte două căni pe zi.
  • Lichenul de piatră. Se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de plantă mărunţită şi 250 ml apă clocotită. Ceaiul va fi acoperit, timp de 15 minute, după care se strecoară. Se beau trei căni pe zi. Această infuzie este benefică şi prin efectul ei de antibiotic, dar şi pentru stimularea funcţiei biliare şi pancreatice.
  • Uleiul de măsline. Se administrează dimineaţa, câte o lingură pe stomacul gol. După aceea, bolnavul va sta pe partea dreaptă, cel puţin 30 de minute. Terapia poate dura cel puţin o lună şi ajută şi la scăderea colesterolului.
  • Tinctură de rostopască. Câte 15 picături, diluate într-un pahar cu apă, se administrează de două ori pe zi, înainte de mesele principale.
  • Cura cu lămâi. În prima zi se bea sucul unei lămâi, diluat în apă îndulcită cu miere. Timp de 7 zile creştem doza cu câte o lămâie. După aceea, scădem cantitatea de suc, până ajungem la o singură lămâie.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment