Iată o reţetă delicioasă de fritată cu ciuperci şi dovleac, excelentă pentru orice masă a zilei.

Amestecul aromat şi apetisant din reţetă de fritată cu ciuperci şi dovleac o recomandă şi o fac irezistibilă. Uşoară dar săţioasă, aceasta fritată cu ciuperci şi dovleac va fi pe placul tuturor.

Ingrediente: 550 g dovleac tăiat în cubuleţe (fără sâmburi sau coajă), 15 g unt, 4 linguri ulei, 150 g ciuperci, 2 bucăţi usturoi, 8 bucăţi ceapă verde, 7 ouă bătute ca la omletă, mirodenii (piper, sare, etc.) după gust.

Mod de preparare: Se găteşte dovleacul într-o tigaie mare cu apă (fiartă), cu puţină sare pentru 5-6 min, până ce se înmoaie dovleacul, se scurge apa. Într-o tigaie se încălzeşte untul şi 2 linguri ulei, se adaugă ciupercile şi se prăjesc 6-8 min, învârtindu-le mereu până se rumenesc.

Se adaugă uleiul rămas şi se prăjeşte dovleacul 2-3 min până se rumeneşte. Se adaugă usturoiul şi mirodeniile şi se căleşte 1 min, după care se adaugă ceapa verde şi se lasă încă un minut.

Se pun ouăle bătute peste toată compoziţia şi se prăjesc 4-5 min până este rumenită. Se pune tigaia în cuptor sau grătar pentru 1-2 min ca să se coacă deasupra. Se serveşte tăiată în bucăţi ca la pizza cu sosuri după gust. Poftă bună!

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment