Din magicul dovleac se pot face fel de fel de reţete delicioase, care să ne umple casa de căldură şi miresme, aşa cum este si deliciosul mălai moldovenesc cu dovleac.

Culoarea aurie a bostanului în acest caz se asortează nemaipomenit cu acest mălai moldovenesc. Încercaţi această reţetă uşoară şi economică de mălai moldovenesc cu dovleac şi veţi fi mulţumite.

Ingrediente: 1/2 kg mălai, 1 lingură de ulei, 3/4 l lapte, 1/2 linguriţă sare, 1 felie de dovleac, 25 g drojdie, 2 linguri cu vârf de zahar, 2 linguriţe făină, pentru maia.

Mod de preparare: Se pune la crescut drojdia muiată puţin în lapte, cu zahăr şi făină. Mălaiul cernut într-un castron se opăreşte cu laptele clocotit, astfel ca să se înmoaie tot mălaiul, se amestecă bine şi se adaugă sarea. Când mălaiul se răceşte puţin, se adaugă maiaua, apoi dovleacul, curăţat de coajă şi de seminţe, tăiat bucăţele subţiri.

Se adaugă restul de zahar, apoi se toarnă compoziţia într-o tavă lată, unsă bine cu ulei. Se lasă să crească acoperit, 20 de minute, la căldură. Se bagă în cuptor şi se lasă să se coacă, până prinde o crustă roz. Poftă bună!

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment