Va oferim o reteta imbogatita de supa de dovleac, sub forma de supa plugarului. Astfel, supa plugarului devine apetisanta si foarte hranitoare. Aceasta supa plugarului este excelenta pentru zilele friguroase si intunecate de toamna, incalzind atmosfera cu miresme imbietoare.

Ingrediente: 350 g costita afumata, bacon, kaizer, 1 ceapa mare, 2 catei de usturoi, 500 g varza alba, 375 g cartofi, 2 l apa fiarta cu concentrat de supa la alegere, 1 felie de dovleac, 250 g rosii proaspete sau rosii cojite din conserva, 100 g fidea, 4 linguri de bulion, 1 legatura de patrunjel, 50 g telemea, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se taie costita in feliute, se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se curata varza si se taie fasii cam de 1 cm, se curata cartofii de coaja si se taie in sferturi. Se scoate miezul de dovleac de pe coaja si se taie ca si cartofii.

Se prajeste costita intr-o cratita mare, pana ce devine crocanta, se pune varza si se lasa sa se caleasca pana ce devine sticloasa. Se adauga ceapa si usturoiul, cartofii, dovleacul, se lasa si ei sa se caleasca putin. Cand legumele sunt inmuiate, se toarna supa din concentrat de vita si se lasa sa fiarba la un loc cu legumele, fara capac, vreme de 15 minute.

Separat, se oparesc rosiile, se curata de pielite si de seminte si se taie marunt. Se pune fideaua in supa si se lasa sa fiarba cam 10 minute. Se pun rosiile taiate si bulionul, si se lasa sa dea un clocot. Se gusta supa de sare si de piper, se presara patrunjel tocat si branza rasa. Pofta buna!

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment