Ingrediente: Un cioplan de porc, un pahar de ulei, 4 lingri de pesmet, o căpăţână de usturoi, olegătură de pătrunjel, o foaie de dafin, câteva fire de cimbru, sare, piper.

Mod de preparare: Se opăreşte ciolanul, scufundându-l într-o oală cu apă clocotită, apoi se rade cu un cuţit, astfel încât să se cureţe tot părul de pe şorici. Se taie apoi pe lungime în bucăţi, iar fiecare bucată se înveleşte într-o bucată de tifon, legată strâns cu aţă.
Ciolan de porc la gratar
Se pun bucăţile de ciolan pe fundul unei oale de opt-zece litri, apăsându-le cu o scândurică, să stea cât mai strânse. Se toarnă apă până la ntrei sferturi, adăugând nun buchet format din firele de pătrunjel şi de cimbru, în care se strecoată o foaie sau două de dafin, usturoiul curăţat, dar lăsând căţeii de usturoi întregi, sare şi piper.

Se lasă să fiarbă timp de câteva ore, după care se scot bucăţile de ciolan şi, după ce se mai răcoresc, se dezleagă, se înmoaie în ulei, se tăvălesc prin pesmet şi nse frig, timp de un sfert de oră, pe grătarul încins. Poftă bună!

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment