Ingrediente: o limbă de viţel, 500 g măsline, o ceapă, un morcov, o ţelină mică, o rădăcină de pătrunjel, o lingură de bulion, o lingură de făină, o lingură de unt, 200 ml ulei, o lămâie, ½ pahar vin roşu, o legătură de pătrunjel, sare, piper.

Mod de preparare: Limba de viţel se spală şi se pune la fiert în apă cu sare. Apoi, se scoate, se curăţă şi se taie în bucăţele, care se rumenesc în ulei încins. Ceapa, morcovul, rădăcina de pătrunjel şi de ţelină se curăţă, se taie mărunt şi se călesc separat, după care se adaugă peste carne, odată cu măslinele şi apă cât să acopere totul.
Limba de vitel cu masline
Se lasă la fiert şi, pe un alt ochi, se încinge untul într-o tigaie, adăugând făina. Se lasă până se îngălbeneşte puţin, amestecând permanent cu o lingură de lemn. Se adaugă bulionul diluat cu o lingură de apă călduţă şi se stinge cu vinul, apoi se toarnă totul în cratiţa cu carnea.

Se presară sare şi piper după gust şi se lasă la fiert până scade. La sfârşit, se adaugă pătrunjelul tocat fin. Se serveşte stropită cu zeamă de lămâie. Poftă bună!

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment