Ingrediente: o conopida potrivita, 150 de grame de unt, ½ litru de lapte, 4 linguri cu faina, 100 de grame de telemea putin sarata, o legatura de marar, o legatura de ceapa verde, 6 oua, pesmet, sare, piper.

Preparare:
-    Rupe buchetele conopidei si pune-le la fiert in apa cu sare, atunci cand clocoteste. Dupa ce a fiert, scurge conopida si las-o deoparte.
-    Pune intr-o cratita untul la topit. Adauga faina si amesteca. Pune sare si piper si stinge totul cu lapte. Amesteca bine si lasa sosul sa se lege. Da-l deoparte sa se racoreasca. Adauga, pe rand, galbenusurile de ou si telemeaua data prin razatoare. Adauga ceapa verde tocata marunt si mararul. Amesteca.Budinca de conopida
-    Bate albusurile spuma. Adauga jumatate din albusuri in compozitie. Adauga buchetelele de conopida si la final restul de albus, amestecand cu grija, astfel incat conopida sa ramana intreaga.
-    Rastoarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet si da totul la cuptor, la foc mic, 40 de minute. Serveste budinca fierbinte, cu sos de hrean (o radacina de hrean data prin razatoarea fina, amestecat cu o lingura de otet balsamic si cateva linguri de smantana).

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment