Având în vedere că ficatul are foarte multe funcții importante și că pe zi el trebuie să filtreze aproximativ 2000 litri de sânge, uneori ar fi cazul să-i oferim ceva plăcut. De exemplu, ceva culinar deosebit.

Măceșul
Ceaiul din măceș este coleretic (stimulează producția de bilă), reface și hrănește celulele hepatice.

Ouăle
Totul consta în aminoacizii din gălbenuș. Faceți omletă sau ouă fierte moi – aceasta va alimenta ficatul și va elimina bila.
Ce iubește ficatul și ce nu
Conopida
Pe lângă o cantitate mare de vitamine în conopidă se conține și celuloză, care elimină toxinele din organism. Acest lucru este de mare folos ficatului.

Curcuma
Rădăcina acestei plante seamănă cu ghimbirul și este folosit ca condiment în formă de praf. Acest produs intră în componența multor medicamente hepatoprotectoare – protejează și restabilesc ficatul.

Avocado
Proprietăți hepatoprotectoare se conțin în miezul fructului. Așa proprietăți are și peștele gras.

Terci din grâu
Acest terci este util nu numai pentru ficat, dar în acest caz, conține un complex de vitamine din grupul B, care au capacitatea de a elimina deșeurile și toxinele.

Apa
Apă din abundență.

Ce nu-i place ficatului

Supraalimentarea (mâncatul în exces)
O povară în plus nu este binevenită ficatului deja ocupat cu alte lucruri mult mai importante.

Sedentarismul
Mișcarea îmbunătățește digestia, hematopoieza și ne face mai subțiri.

Băuturile energizante
Fiecare component în parte ne poate readuce în tonus, dar concentrația prea mare într-un singur produs duce la o suprasolicitare a ficatului.

Prăjit, picant, afumat, marinat și alcool.
Consumând de toate în limitele rezonabilului un ficat sănătos este pe deplin capabil să facă față cu succes multor solicitări.
Ce iubeste ficatul si ce nu

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment