Bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de mortalitate in intreaga lume, cauzand, in fiecare an, peste 17 milioane de decese. Potrivit studiilor, cele mai periculoase boli cardiovasculare sunt cardiopatia ischemica, atacurile cerebrale si hipertensiunea arteriala.

Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca 20 de milioane de oameni isi vor pierde viata, anual, din cauza bolilor cardiovasculare.
Bolile cardiovasculare, principala cauza de mortalitate in intreaga lume
In prezent, o treime din numarul total de decese la nivel mondial este cauzata de bolile cardiovasculare, care constituie astfel principala cauza de deces pe plan global. Mai mult, aceste boli constituie, totodata, o cauza majora de handicap.

Pana in 2020, se estimeaza ca bolile cardiovasculare, care afecteaza inima si vasele de sange, vor deveni principala cauza de handicap, devansand bolile infectioase. Peste jumatate din persoanele afectate considera un accident vascular cerebral major mai rau decat decesul.

Printre cauzele principale ale bolilor cardiovasculare se numara tensiunea ridicata, colesterolul crescut, diabetul, fumatul, obezitatea si lipsa activitatii fizice. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, din cauza bolilor cardiovasculare, la fiecare doua secunde se inregistreaza un deces, un atac de cord la fiecare cinci secunde si un atac cerebral la sase secunde.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment