Râsul - un medicament
Râsul este cel mai bun medicament. Sunetul râsului este mult mai contagios decât tusea, căscatul sau strănutul. Râsul determină schimbări sănătoase în organism, întărește sistemul imunitar, crește energia, diminuează durerea și ne protejează de efectele dăunătoare ale stresului.
Ce se întâmplă în corpul tău atunci când râzi
Râsul - un antidot la stres
Râsul mai reprezintă un antidot puternic la stres și durere. Nimic nu funcționează mai rapid pentru a echilibra mintea ca un râs bun. Cu atât de multa putere de a vindeca și de a reînnoi, capacitatea de a râde cu ușurință este o resursă extraordinară pentru a depăși problemele, a consolida relațiile și a sprijini sănătatea fizică și emoțională.

Râsul te face să te simți mai bine
Râsul te face să te simți mai bine, iar sentimentul pe care îl vei obține atunci când râzi rămâne chiar și după ce zâmbetul dispare de pe buze. În plus, umorul ajută să ne păstrăm o perspectivă pozitivă în situații dificile, dezamăgiri sau pierderi. Chiar și in cele mai dificile situații, râsul sau un simplu zâmbet te va ajuta să te simți mai bine.

Consolidează relațiile
Umorul și glumele presărate în comunicare vor consolida relațiile de orice tip prin declanșarea sentimentelor pozitive și stimularea conexiunii emoționale. Când două persoane se amuză împreună, se creează o legătură pozitivă, care acționează ca un tampon puternic împotriva stresului și a dezamăgirii.

Face viața mai plăcută
Capacitatea de a râde, de a te juca și distra cu ceilalți nu numai că face viața mai plăcută, dar, de asemenea, va ajuta să rezolvați problemele și să deveniți mai creativi.

Câteva sfaturi
- Râzi de tine! Împărtășește momentele jenante. Cel mai bun mod de a te amuza este să discuți despre momentele când te-ai luat tu însuti prea în serios.
- Încearcă să razi de anumite situații decât să te plângi. Acest lucru te va ajuta la îmbunătățirea stării tale de spirit, dar si a celor din jur.
- Păstrează în jurul tău lucruri care iți amintesc de momente amuzante. De exemplu o jucărie, pe care să o păstrezi în mașină sau pe birou. Pune un poster amuzant in birou, alege un o imagine pe desktop-ul calculatorului care te face să râzi etc.
- Acordă atenție copiilor și inspiră-te din bucuria lor! Ei sunt experți în râs, jocuri și astfel viața pare mai ușoară cu un simplu zâmbet.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment