Vitamina C
Vitamina C poate preveni o răceală, dar și scurta perioadă de boală, ori poate ușura simptomele. Consumată în cantități mari însă, poate afecta rinichii. Adulților li se recomandă un gram pe zi, iar copiilor - 500 de miligrame.

Suplimente naturale cu zinc
Zincul are proprietăți antivirale. Potrivit studiilor, mineralul dat este capabil să distrugă formarea unor proteine care contribuie la multiplicarea virusurilor gripale.
Remedii utile contra răcelii
Echinaceea
Echinaceea este un supliment care ajută la întărirea sistemului imunitar și vă poate ajuta să contracarați răceala. Dacă deja v-ați îmbolnăvit, planta vă poate scurta numărul zilelor de „convalescență“.

Supa
Aceasta e benefică pentru nasul înfundat. Supa fierbinte calmează simptomele de răceală, deoarece aburii pe care îi inhalați vă descongestionează nasul înfundat. În același timp, vă ajută să nu vă deshidratați și, în plus, este ușor de digerat.

Ceaiuri
Ceaiul cald are efecte similare supei fierbinți. Cel verde, dar și cel negru par a fi mai indicate, deoarece conțin și cantități mari de antioxidanți. Seara, în locul ceaiului negru, îl puteți alege pe cel cu fructe ori pe cele de tei sau cimbru.

Usturoiul și ceapa
Usturoiul și ceapa sunt remedii legendare contra răcelilor, deoarece distrug germenii și ajută la desfundarea nasului, funcționând ca două medicamente puternice.

Zeamă de ridiche neagră
Zeama de ridiche neagră cu miere poate că nu este așa gustoasă, dar vă poate ajuta să scăpați de durerile în gât și de tuse. Scobiți ridichea, puneți miere și lăsați-o să se îmbibe timp de 10 - 12 ore. Mâncați apoi preparatul cu lingurița. Același remediu este recomandat persoanelor cu afecțiuni hepatice, deoarece zeama de ridiche neagră are proprietatea de a reface ficatul.

Sauna și băile turcești
Aburii fierbinți din baia turcească vă pot relaxa mușchii și este un bun decongestionant nazal. Același efect îl poate avea și sauna. Temperaturile crescute ajută în lupta contra agenților patogeni.

Soluțiile saline
Spray-urile saline pot îndepărta virusurile și bacteriile din mucoasa nazală. Soluția salină înmoaie mucusul, care devine astfel mai ușor de eliminat. Există, de asemenea, și aparate de cameră, cu plăcuțe din sare de mină, care se pun în priză și împrăștie aerosoli.

Somnul
Cel mai bun medicament contra răcelilor și gripelor este somnul. Dacă organismul va fi mai odihnit, va fi și mai capabil să lupte contra virusurilor. În special pentru copii și vârstnici este esențial să respecte programul de somn.

Aroma-terapia
Aerisiți bine camera în care dormiți, iar după aceea folosiți uleiuri esențiale, cum sunt cele de levănțică, busuioc sau mentă.

Gargară cu apă sărată
Gargara cu apă sărată este un remediu bun contra durerilor în gât. Puteți încerca și cu ceai de mușețel ori cu tinctură de propolis. Se pun 20-25 de picături la 50 de mililitri de apă. Repetați procedura de două sau de patru ori pe zi, în funcție de severitatea simptomelor.

Add comment

Security code
Refresh

RECENT

Exerciții fizice pentru un abdomen frumosExerciții fizice pentru un abdomen frumos
13.02.2017

De multe ori, persoanele care merg la sală pierd timpul făcând exerciții care nu le ajută în niciun fel să se apropie de ț [ ... ]

Remedii utile contra răceliiRemedii utile contra răcelii
13.02.2017

Vitamina C
Vitamina C poate preveni o răceală, dar și scurta perioadă de boală, ori poate ușura simptomele. Consumată în ca [ ... ]

4 februarie, Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului. Fumatul, principala cauză a mortalităţii prin cancer4 februarie, Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului. Fumatul, principala cauză a mortalităţii prin cancer
03.02.2017

Cancerul este o boală în care proliferează necontrolat celule bolnave care pot afecta orice parte a corpului. Multe forme de ca [ ... ]

Reforma Sistemului Sanitaro-Epidemiologic în raionul Edineț (V. Sofronie)
26.01.2017

Până în anul 1992 Serviciul Sanitaro-Epidemiologic de Stat în raionul edineț era reprezentat în teritoriu prin stația sanit [ ... ]

Exerciții pentru spate: sfaturi pentru un spate dreptExerciții pentru spate: sfaturi pentru un spate drept
02.09.2016

Exercițiile pentru spate vă vor ajuta să adoptați o postură care impresionează. Menținerea sănătății oaselor înseamnă [ ... ]

Colecistita acută - simptome, cauze, recomandăriColecistita acută - simptome, cauze, recomandări
02.09.2016

Colecistita acută este o inflamație acută a veziculei biliare ce are ca și cauză principală prezența în colecist a unor co [ ... ]

Rețetă cu urziciRețetă cu urzici
18.08.2016

Îți place pilaful? Încearcă o rețetă inedită, cu urzici.

Ingrediente
- 1 kg de urzici
- 1 pahar de orez
- o ceapă
- 3 - 4 lingu [ ... ]

Variola ar putea reveniVariola ar putea reveni
18.08.2016

O echipă de cercetători ruși care studiază epidemia recentă de antrax din Siberia a găsit mai multe schelete care conțin AD [ ... ]

Alte articole...
2016 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment