Parfumurile se caracterizează prin mai multe feluri. Important este ca ele să fie alese în dependență de personalitatea și temperamentul persoanei care le utilizează. În așa mod, chiar dacă este un produs de calitate, vom simți că nu miroase bine pe pielea noastră. Mai jos găsiți câteva sugestii adresate atât femeilor, cât și bărbaților care doresc să ofere unei persoane dragi parfumul potrivit.
Ce parfum să aleg?
Femeia romantică, visătoare, care adoră florile, plimbările în aer liber, este înclinată către arome delicate și dulci. Acesteia i se potrivesc parfumurile cu esențe florale de iasomie, trandafir, liliac, frezie, bujori, lăcrimioare etc. Pe de altă parte, femeia modernă, activă, care debordează de energie, va alege parfumurile tari și proaspete. Esențele din citrice și ierburi aromatice, cu accente picante le conferă femeilor dinamice poftă de viață și curajul pentru acțiuni îndrăznețe.

Femeile sofisticate, seducătoare, cărora le place să stârnească pasiune, preferă aromele senzuale, capricioase și provocatoare: fructe și flori exotice, ambră, patchuli, mosc, ylang-ylang, nucşoară. Aceste esențe le ajută să-și pună în valoare feminitatea și erotismul.

Pentru femeia copilăroasă, veselă, mereu pusă pe soții, se potrivesc aromele contrastante de fructe (portocale, pepene galben, fructe de pădure), flori de primăvară (măr, zambile, frezii) și condimente (mentă sau piper). Aceste parfumuri trezesc simțurile și întrețin exuberanța femeilor care nu uită că jocul este important la orice vârstă.

Esențele de ciocolată, vanilie, migdale, scorțișoară, măr reprezintă o încântare pentru femeile gurmande. Pofta lor se împacă foarte bine cu miresmele dulci, care inspiră căldură, siguranță, confort.

Mirosul unui parfum este influențat de starea de sănătate a persoanei respective, de alimentație, de medicamente sau de sarcină. Tipul de piele schimbă de asemenea aroma parfumului. De exemplu, un parfum este mai pregnant la femeile cu tenul gras decât la cele cu tenul uscat. Sau altfel miroase un parfum la femeile blonde, brunete sau roșcate.

Când încercați un parfum trebuie să îl pulverizați direct pe piele, nu pe haine sau pe eșantioane din hârtie. Parfumul interacționează cu aciditatea pielii (pH-ul) și mirosul natural al acesteia. Din această cauză, mirosul aceluiași parfum diferă de la o persoană la alta. Așa că nu este indicat să vă cumpărați un parfum doar pentru că vă place cum miroase la altcineva.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment