Nămolul terapeutic este un strat mineral sedimentar, ce este extras de pe fundul mărilor sau al zonelor de coaste, având un conținut bogat de substanțe organice și minerale. În cosmetică, extractul purificat din nămol îl regăsim în produse speciale pentru baie și în măștile destinate îngrijirii tenului și părului ca și ingredient activ.
Mască cosmetică de nămol
Asupra tenului, măștile cu nămol acționează purificator, eliminând celulele moarte. Nămolul are proprietatea de a absorbi impuritățile care se depun pe epidermă, curățând pielea în profunzime. De asemenea, în lupta împotriva ridurilor, nămolul constituie un aliat de nădejde, conținutul său de magneziu, cupru, siliciu și zinc permițându-i acest lucru.

Aceste elemente contribuie într-un procent extrem de mare la producerea elastinei și a colagenului, responsabile de elasticitatea și suplețea pielii. Acționând în profunzime asupra pielii, elementele conținute de nămol încetinesc îmbătrânirea prematură a pielii și îndepărtează tensiunile din mușchii feței.

Sub acțiunea măștii de nămol, vasele se dilată, îmbogățindu-se circulația sângelui și a limfei, metabolismul substanțelor, troficitatea țesuturilor, respirația tisulară, accelerându-se procesele oxidative și regeneratoare de la nivelul pielii.

Ca urmare, revine culoarea sănătoasă a pielii, aceasta devenind elastică și catifelată. Se reglează tonusul mușchilor feței (ai mimicii), se netezesc ridurile. Sub acțiunea măștilor, se atenuează și se resorb cicatricile.

Măștile cu nămol sunt indicate în special în cazul tenului gras, al pielii seboreice, în tratarea coșurilor sau în cazul pielii flasce și ofilite a feței și a gâtului, având o mare putere de absorbție a sebumului sau al excesului de grăsime vizibil la suprafața tenului. Specialiștii nu ne recomandă însă aplicarea măștii cu nămol în cazul dermatitei sau a acneei rozacee.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment