Venele varicoase
Pentru orice femeie, indiferent de vârstă, primele semne de apariţie a varicelor reprezintă un motiv de dublă îngrijorare atât din punctul de vedere al sănătăţii, cât şi din cel - tot atât de important - al esteticii.

Dacă venele varicoase sunt dureroase, adică vă produc o senzaţie de plenitudine, de greutate la nivelul membrelor inferioare, se recomandă pentru stimularea şi decongestionarea circulaţiei sangvine masajul gambelor cu ulei de rozmarin.
Câteva sfaturi utile de sănătate
Masajul cu ulei de chiparos sau de muşeţel contribuie de asemenea la diminuarea inflamaţiilor şi ameliorează durerea.

Pentru un zambet cu toata gura
Pentru a vă păzi de înmulţirea bacteriilor care produc afecţiuni ale gingiei, masaţi-le periodic cu tinctură din flori de gălbenele (Flores Calendulae).

Podoaba capilara de maine?
Pentru a stimula activitatea pielii capului şi pentru a favoriza creşterea de noi fire de păr, periaţi-vă energic de două ori pe zi, cel puţin câte 10 minute, ţinând capul aplecat - pe rând - în faţă, spre spate şi lateral.

Pentru întărirea rădăcinii părului şi stimularea creşterii sunt eficace şi tamponările cu tinctură obţinută din 2 linguri de frunze mărunţite de coada calului (Herba Equiseti) macerate 14 zile în 200 ml alcool de 70° sau spălările de 3-4 ori pe săptămînă cu un decoct din frunze mărunţite de pedicuţă (Herba Lycopodii).

Nu va lasati acoperiti de «nea»
Preveniţi uscarea şi descuamarea pielii capului şi întăriţi firele de păr fragile prin masarea scalpului cu câteva picături de vitamina E uleioasă sau cu ulei de măsline.

Operaţia o veţi face seara, iar peste noapte dormiţi cu o basma pe cap. Pentru spălat folosiţi un săpun de casă.

Sfaturi pentru o privire de felina
Când aplici tuşul, foloseşte o oglindă care măreşte, pentru a vedea orice mic detaliu, Începe cu machiajul genelor de pe pleoapa superioară, cu genele din mijlocul pleoapei. Apoi aplică mascara pe genele din unghiul extern al ochilor şi finalizează cu cele din colţul extern.

Pentru o aplicare corectă şi rapidă, ţine capul uşor spre spate şi priveşte în jos. Apoi, aplică mascara pe dedesubtul genelor superioare. Astfel, vei ridica genele şi le vei curba cu ajutorul periuţei.

Leac pentru reintinerire
Zilnic este bine sa se consume cîte trei catei de usturoi, respectînd în acelasi timp alimentatia pe baza de hrana vie, netrecuta prin foc, în care predomina legumele de sezon (baza e varza cruda). Hrana vie mentine organismul sanatos si frumos pîna la cea mai înaintata vîrsta.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment