O mână frumoasă este semn de eleganţă şi de distincţie. Fiecare femeie trebuie să se îngrijească de frumuseţea mâinilor, aşa cum îşi îngrijeşte obrazul.
Îngrijirea mâinilor
Menajează-ţi mâinile
Când faci menajul - cureţi zarzavaturi care pătează, speli vasele cu sodă sau detergent - poartă mănuşi de cauciuc. Pielea mâinilor se îngroaşă şi se zbârceşte, mai ales dacă apa e calcaroasă.

Dacă pielea mâinilor îţi este grasă şi transpirată
Înmoaie-le vreme de 10 minute într-un vas cu apă caldă, în care dizolvi o lingură de salicilat. Şterge-le, apoi pune-ţj coatele pe masă şi cu o cremă masează-ţi fiecare deget de la vârf către palmă. Repetând acest tratament, mâinile îşi schimbă nu doar calitatea epidermei, ci şi forma, care se alungeşte frumos.

Dacă ai mâini foarte murdare
Anumite îndeletniciri gospodăreşti solicită mâinile şi ele se murdăresc de materiile cu care vin în contact. Unge-le mai întâi cu vaselină, freacă-le bine una de alta, apoi spală-le cu apă caldă şi săpun de glicerină (se găseşte în comerţ). Rumeguşul de lemn, amestecat cu clăbuc de săpun, curăţă şi el foarte bine. Clăteşte-le apoi cu apă curată şi cât mâinile sunt încă umede, freacă-le cu o loţiune care albeşte: un amestec în părţi egale de apă de colonie, glicerină şi zeamă de lămâie.

Mâinile uscate
Se ung zilnic cu vaselină, apoi se clătesc cu apă călduţă.

Mâinile umede
Foarte neplăcute la atingere, se spală cu făină de grâu amestecată în apă călduţă. (După Săptămâna)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment