Înainte de a alege un tratament pentru combaterea ridurilor, este bine să cunoaşteţi, în linii generale, cum se formează acestea şi care sunt cauzele care duc la apariţia lor. De asemenea, este important să ştiţi care sunt factorii ce agravează ridurile deja existente, modul în care acţionează loţiunile şi cremele antirid şi câteva recomandări pentru a minimaliza urmele pe care trecerea timpului le lasă asupra chipului nostru.
Cum actioneaza produsele antirid?
Factorii care conduc la apariţia ridurilor
În afară de înaintarea în vârstă şi îmbătrânirea în ritm firesc a pielii, există o serie de motive pentru care, uneori, părem mai maturi decât suntem în realitate. Unele dintre aceste motive pot fi ţinute sub control sau eliminate, iar alele nu. lată care sunt acestea:
- ereditatea;
- fumatul;
- expunerea la soare fără a se folosi crema de fotoprotecţie;
- abuzul de medicamente.

Ce puteţi face pentru a reduce ridurile
Nimeni nu scapă fără ca înfăţişarea să nu-i fie marcată de trecerea timpului, însă asta nu înseamnă că trebuie să ne resemnăm. Există câteva procedee simple, pe care le putem pune în aplicare chiar din acest moment şi, în viitor, veţi constata că ritmul de progresie a ridurilor este mult mai lent, iar tenul îşi va păstra prospeţimea o perioadă îndelungată.
  1. Evitaţi expunerea la soare sau folosiţi produse cu factori de protecţie corespunzător tipului de piele.
  2. Dacă sunteţi fumătoare, renunţaţi la acest obicei sau reduceţi din numărul de ţigări.
  3. În fiecare seară, aplicaţi un strat de cremă antirid, iar dimineaţa, o cremă hidratantă care conţine factori de protecţie UV.
  4. Aveţi grijă ca epiderma să fie hrănită, inclusiv prin a bea cel puţin doi litri de apă zilnic. (După Săptămâna)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment