Cosmeticienii de mult au ajuns la concluzia ca spalatul de dimineata cu apa de la robinet este mai bine de a-l inlocui cu stergerea fetei cu bucati de gheata. Se spune ca asa proceda Ecaterina II, care a avut pana la batranete un ten fin si proaspat.
Gheata si tenul proaspat
Cum funcţionează?
Mecanismul de actiune a ghetii asupra pielii este urmatorul - la inceputul procedurii, pe un termen scurt, se ingusteaza vasele de la suprafata si se dilata cele profunde, ceea ce duce la sporirea fluxului sangvin, notează sanatatea.com. Dupa contactul cu gheata vasele superficiale se dilata, sangele umple capilarele si pielea incepe sa “respire”. In rezultat se intensifica metabolismul celular, se uniformizeaza ridurile si pielea capata un aspect roz.

Cum se pregateste gheata cosmetica?
Cel mai bine s-o pregatim nu din apa simpla, ci din decocturi de plante. Efect mai vizibil are infuzia din musetel, perfect actioneaza si menta, salvia, floarea de tei sau in combinatie.

Intr-un termos se pune o lingura de musetel(sau alte ierburi), se adauga apa fierbinte si se lasa 30 min. Apoi se raceste, se filtreaza si se toarna in forma pentru gheata. E preferabil de folosit apa filtrata sau apa minerala fara gaze. Aceste cuburi de gheata se folosesc timp de o saptamana.

Cum se utilizeaza gheata cosmetica?
E necesar de respectat cateva reguli simple. In primul rand, nu supraraciti pielea, actiunea ghetii asupra pielii trebuie sa fie scurta timp de 3-5 min. La inceput stergeti de 5 ori pielea fetei si treptat sa ajungeti la 20 de ori(pentru o cura).  

In al doilea rand va stergeti cu gheata dupa liniile de masaj ale fetei; de la centrul fruntii spre tample, de la centrul barbiei spre lobul urechii, de la colturile gurii - mijlocul urechii, de la aripile nasului spre tample. Dupa trei saptamani de spalare cu gheata, in special dimineata, aspectul pielii sa va imbunatati. (P.O.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment