Mai jos găsiți câteva trucuri la cele mai frecvente probleme pe care le întâmpină tenul

Cearcăne
Deoarece pielea situată dedesubtul ochilor este extrem de sensibilă, aveți nevoie de un corector special destinat îngrijirii pielii de sub ochi. Puteți opta pentru unul într-o nuanță apropiată nuanței generale a tenului, de preferință cu un ton mai deschis. Corectorul, care se găsește fie sub formă de cremă, lichid sau sub formă de baton, trebuie să aibă o putere de acoperire mare. Este necesar însă ca acesta să fie foarte bine întins pentru a se uniformiza cu fondul de ten aplicat pe restul fetei.
Trucuri de corectare pentru tenul imperfect
Cuperoza
Aplicați un fond de ten într-o nuanță de bej și evitați-le pe cele în nuanțe de roz, deoarece acestea nu fac decât să pună în evidență roșeața. În schimb, puțin fard roz puteți aplica sus, lângă ochi. Rujurile în nuanța de roșu-portocaliu nu sunt nici ele indicate, creând un contrast deloc plăcut ochiului.

Cicatrice, coșuri și roșeață
Cicatricile se pot ascunse cu ajutorul unui fond de ten compact în nuanța pielii sau cu un baton corector, deasupra căruia se aplică un strat subțire de pudră. În ceea ce privește coșurile, printr-un simplu joc al culorilor, acestea pot fi mascate cu ușurință. Există farduri în nuanțe de verde și bej destinate special acoperirii coșurilor. Pentru a calma roșeața coșurilor, aplicați mai întâi fardul verde. Pentru o acoperire profundă, aplicați ulterior fardul bej.

Ochi umflați
Pentru a crea un efect de atenuare a ochilor umflați, aplicați un fard corector de culoare maro pe pleoapa superioară.

Riduri de expresie
Aplicați o linie fina de corector de-a lungul depresiunii. Estompați și aplicați pe cele două margini în relief două linii de fond de ten mai închise.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment