Multe dintre ingredientele folosite zilnic în bucătărie pot fi utilizate cu succes şi în eliminarea infecţiilor, a eczemelor sau în diminuarea durerilor provocate de artrită. În plus, aceste remedii alternative nu au efecte secundare.
  • Usturoiul
Scăpaţi de nasul înfundat şi de infecţiile de la nivelul urechilor mâncând alimente bogate în condimente picante. Usturoiul este un ingredient care ajută la eliminarea mucusului. El are proprietăţi antivirale, antibacteriene şi antioxidante, eliminând infecţiile şi întărind sistemul imunitar.
Leacurile din bucataria noastra
  • Muşeţelul
Potrivit dr. Rob Hicks, cercetător londonez, ceaiul de muşeţel poate fi folosit pentru tratarea aftelor, deoarece conţine substanţe care îndepărtează inflamaţiile. Ceaiul trebuie lăsat să se răcească, apoi se foloseşte pentru clătirea gurii. Pentru a se obţine efectul scontat, tratamentul trebuie făcut din oră în oră.
  • Ovăzul
"O baie cu ovăz îi poate ajuta pe cei care suferă de eczemă sau pe cei care au pielea uscată şi uşor iritabilă", ne sfătuieşte dr. Paul Griffiths, de la Clinica Blemish din Manchester. Acest lucru se explică prin faptul că ovăzul conţine compuşi antiinflamatori, care au un efect antiprurit. Uleiul de măsline este un alt ingredient care poate fi folosit cu succes împotriva eczemelor, ca urmare a conţinutului de agenţi antibacterieni.
  • Apa tonică
Potrivit cercetătorilor londonezi, un pahar cu apă tonică înainte de culcare poate preveni apariţia crampelor de la nivelul picioarelor. Aceasta conţine chinină, ingredientul care îi oferă gustul specific amărui, care previne apariţia crampelor.
  • Ceapa
Acestea se tratează prin frecarea zonei respective cu o bucăţică de ceapă. În acest fel scade umflătura şi se reduce durerea. Acest lucru este posibil deoarece enzimele din ceapa proaspăt tăiată înlătură compuşii din înţepătură, care provoacă inflamaţia zonei respective.
  • Bicarbonatul de sodiu
Pentru a reduce cantitatea de sebum eliminat de piele şi implicit a mirosurilor neplăcute este indicat să presăraţi o linguriţă de bicarbonat de sodiu la subraţ şi pe picioare.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment