Astenia de primăvară reprezintă o stare de slăbiciune generalizată cauzată de schimbările de temperatură şi de lumină în exces.
Astenia de primăvară
Trecerea bruscă de la temperaturi sub 0 grade la temperaturi de peste 10 grade ne solicită organismul, acesta fiind nevoit să se adapteze rapid la schimbările meteo. Din această cauză, organismul trebuie să își ia cantitatea de nutrienți și vitamine dintr-o alimentație echilibrată. În plus, sportul și odihna corespunzătoare nu trebuie neglijate pentru a trece cu succes peste aceste provocări.

Necesarul de vitamina C poate fi completat printr-un consum de legume verzi. Printre produsele cu un aport mărit de vitamina C se află urzicile, ștevia, usturoiul verde, ceapa verde, loboda, leurda sau mărarul. Ele sunt hipocalorice, rehidratante și mineralizante.

Berea reprezintă o băutură cu conținut de alcool în care se regăsesc vitamine de tip B (niacina (B3), riboflavina (B2), piridoxina (B6) si acidul folic (B9)). Vitaminele de tip B oferă o protecție suplimentară împotriva bolilor cardiovasculare. Un consum moderat de bere înseamnă o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbați și 330 ml/zi pentru femei, cu o concentrație alcoolică de maxim 5%.

În urma efectuării diferitelor tipuri de sport, are loc stimularea producerii de serotonină (hormonul fericirii) și endorfină, două substanțe care generează o stare de bine în tot organismul.

Pentru o refacere completă a celulelor este nevoie de un somn de 7 - 8 ore pe noapte. În urma eforturilor corpului de a se adapta la noile condiții, o odihnă corespunzătoare asigură recăpătarea energiei și un tonus de invidiat.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment