Efectuarea exercițiilor fizice duce la mărirea capacității aerobice a copiilor, rezistență și flexibilitate a corpului. Ele măresc randamentul școlar. Sportul contribuie la îmbunatățirea performanțelor cognitive ale elevilor, spun concluziile unui studiu al cercetătorilor.
Exercițiile fizice măresc memoria copiilor
Lucrul dat se explică prin faptul că exercițiile fizice ajută la consumarea energiei și îmbunătățesc starea de spirit și fluxul sangvin către creier. Nu e vorba doar de faptul că lipsa exercițiilor și a mișcării duce la obezitate și chiar la apariția unor afecțiuni cardiace. E vorba chiar de scăderea randamentului școlar.

Mișcarea îmbunătățește performantele cognitive prin consumarea energiei, ceea ce permite elevilor să fie mai atenți și mai concentrați în timpul orelor, prin îmbunatățirea stării de spirit, dar și prin stimularea circulației sangvine către creier, ceea ce ajută memoria și capacitatea de concentrare.

Exercițiile se indică și în cazul copiilor cu deficit de atenție, acestea ajutându-i pe micuți să se concentreze mai bine la ceea ce au de făcut. Sportul este util pentru copiii cu deficit de atenție.

Este nevoie să li se stabilească un program care îmbină perioade de învățare cu cele de mișcare, în acest fel fiind mai atenți și cu o capacitate mai mare de concentrare. Specialiștii explică că nu este necesar ca micuții să fie înscriși în diverse grupuri sportive sau să facă sporturi de echipă în mod organizat, simpla joacă fiind la fel de indicată.

Conform rezultatului cercetării, grupul de copii aflați în cea mai bună formă fizică a avut rezultate școlare cu 30 % mai mari la testele standardizate în comparație cu restul elevilor mai puțin pregătiți fizic.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment