Americanii si britanicii sunt cel mai usor de insultat prin lipsa etichetei la locul de munca, in timp ce australienii au cel mai ofensiv comportament la serviciu.

Potrivit unui studiu realizat de compania australiana Servcorp, preluat de Reuters, cele mai jignitoare comportamente sunt a nu saluta colegii, a nu oferi ceva de baut oaspetilor, a vorbi tare dintr-un colt al biroului in celalalt, a injura si a vorbi la telefonul mobil in interiorul biroului.
Comportamentul la locul de munca
Folosirea echipamentelor de birotica fara permisiunea posesorului si intrebarile despre viata personala sunt, de asemenea, considerate jignitoare. Angajatii din Statele Unite si Marea Britanie sunt cei mai sensibili cand este vorba de manierele la serviciu, desi 60 de procente din respondenti cred ca Japonia are cele mai stricte reguli de eticheta.

Americanii si englezii sunt mai usor de jignit decat colegii lor din Orientul Mijlociu, Japonia si China, tari cu o traditie culturala indelungata. In schimb, aproape 25% dintre australieni cred ca este acceptabil sa injuri la birou, un lucru foarte jignitor din punctul de vedere al japonezilor sau al celor din Orientul Mijlociu.

Aproape toti australienii au raspuns ca nu au nici o problema in a se adresa sefilor folosindul numele propriu, in timp ce chinezii gasesc acest lucru drept o mare lipsa de respect. De asemenea, australienii vorbesc tare la birou, preiau telefoane personale si pun prea multe intrebari personale, arata studiul. “Australienii sunt mult mai naturali la locul de munca, poate mult mai mult decat angajatii din alte tari,” observa Taine Moufarriage, director executiv al Servcorp.

Totusi, si australienii au punctele lor sensibile, fiind enervati de cei care nu “fac cinste” si cei care nu ofera ceva de baut oaspetilor.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment